Daarnaast zijn er aanbevelingen geformuleerd gericht op organisatieniveau (het management van accountantskantoren). De community Women Leadership benadrukt: 'Benoem vrouwen in leidinggevende posities. Vrouwelijke rolmodellen zijn van belang, omdat zij een positief effect hebben op de doorgroeimogelijkheden van andere vrouwen'.

Overhandiging

Voorafgaand aan de NBA-ledenvergadering vandaag in de Utrechtse Jaarbeurs hebben een aantal ambassadeurs van de Community Women Leadership een eerste exemplaar van de resultaten overhandigd aan het NBA-bestuurslid Aleks Kayhan.

Meer over de community Women Leadership

Sinds haar oprichting in het voorjaar van 2021 initieert de bruisende NBA-community Women Leadership (ruim 250 deelnemers) verschillende activiteiten, waaronder jaarlijkse bijeenkomsten op Internationale vrouwendag. Een groep actieve voortrekkers – de ambassadeurs- binnen de community hebben het afgelopen jaar een enquête uitgezet naar de doorgroeimogelijkheden van vrouwen binnen accountantskantoren. De resultaten van de enquête zijn nu bekend.