Publicaties voor ondernemers

Verschillende keren per jaar geeft de NBA brochures uit die ook interessant zijn voor ondernemers.

Praktische gids voor startende ondernemers

Als startende ondernemer heeft u vele vragen, In dit boekje vindt u korte, duidelijke informatie, tips en wetenswaardigheden. Het is en blijft tenslotte een hele onderneming, zaken doen.

Cloud computing

Uw laatste omzetgegevens of liquiditeitsprognose opvragen, waar u ook bent? Met cloud computing kan het! Veel mkb-ondernemers hebben deze vorm van informatie-uitwisseling nog niet omarmd, terwijl er veel bedrijfseconomische voordelen mee te behalen zijn. Uw accountant kan u ondersteunen bij het invoeren van cloud computing.

Uw bedrijf verkopen?

Deze brochure is speciaal bedoeld voor ondernemers die van plan zijn te stoppen met hun onderneming en deze willen laten overnemen. Het proces van een dergelijke bedrijfsovername is veelomvattend. Het kan soms jaren duren voordat de daadwerkelijke overname een feit is. U krijgt namelijk te maken met veel financiële, juridische, fiscale, organisatorische én emotionele aspecten.

Een bedrijf kopen?

Deze brochure is speciaal bedoeld voor ondernemers die van plan zijn een onderneming over te nemen. Een bedrijfsovername biedt veel voordelen. Het geeft een goede startpositie en daardoor een mooie basis die uitgebouwd kan worden. In de meeste gevallen heeft de over te nemen onderneming al een gevestigde naam, waardoor waarschijnlijk minder energie gestoken hoeft te worden in het werven van nieuwe klanten.

Klacht- en tuchtrecht voor accountants

Wie een accountant voor een bepaalde dienst inschakelt, moet ervan op aan kunnen dat de dienstverlening voldoet aan de geldende kwaliteitseisen. In deze publicatie wordt ingegaan op de verschillende instanties die een klacht in behandeling nemen.