Publicaties voor ondernemers

Verschillende keren per jaar geeft de NBA brochures uit die ook interessant zijn voor ondernemers.

Cloud computing

Mkb-accountants krijgen bij hun cliënten steeds vaker te maken met een situatie waarin de geautomatiseerde gegevensverwerking 'in de cloud' plaatsvindt.  In onderstaande brochure staan de onderzoeksresultaten van een onderzoek naar de invloed van cloud computing op de werkzaamheden van de accountant. 

Uw bedrijf verkopen?

Deze brochure is speciaal bedoeld voor ondernemers die van plan zijn te stoppen met hun onderneming en deze willen laten overnemen. Het proces van een dergelijke bedrijfsovername is veelomvattend. Het kan soms jaren duren voordat de daadwerkelijke overname een feit is. U krijgt namelijk te maken met veel financiële, juridische, fiscale, organisatorische én emotionele aspecten.

Een bedrijf kopen?

Deze brochure is speciaal bedoeld voor ondernemers die van plan zijn een onderneming over te nemen. Een bedrijfsovername biedt veel voordelen. Het geeft een goede startpositie en daardoor een mooie basis die uitgebouwd kan worden. In de meeste gevallen heeft de over te nemen onderneming al een gevestigde naam, waardoor waarschijnlijk minder energie gestoken hoeft te worden in het werven van nieuwe klanten.

Praktische gids voor startende ondernemers

Als startende ondernemer heeft u vele vragen, In dit boekje vindt u korte, duidelijke informatie, tips en wetenswaardigheden. Het is en blijft tenslotte een hele onderneming, zaken doen.

Veranderingen in de Wet Werk en Zekerheid

Vanaf 1 januari 2015 veranderde de regelgeving rondom tijdelijke arbeidsovereenkomsten. Ook de ontslagroute ging op de helling. Twee belangrijke wijzigingen die grote gevolgen hebben voor werkgevers. Met de brochure ‘Goed voorbereid op de Wet werk en zekerheid’ bent u goed voorbereid op deze regelgeving.

Klacht- en tuchtrecht voor accountants

Wie een accountant voor een bepaalde dienst inschakelt, moet ervan op aan kunnen dat de dienstverlening voldoet aan de geldende kwaliteitseisen. In deze publicatie wordt ingegaan op de verschillende instanties die een klacht in behandeling nemen.