NBA Young Profs Festival Happy@Work

Vrijdagmiddag 1 september 2023, de Utrechtse Stadsvrijheid

bannerYPfestival2023.jpg

Ben je nog in vakantiestemming of ben je al klaar voor het serieuze werk?

Op vrijdag 1 september organiseert de NBA het Happy@Work festival, exclusief voor NBA Young Profs, trainees en studenten accountancy. Workshops met thema’s als samenwerken, zelfvertrouwen en persoonlijk leiderschap staan allemaal op het programma. Maar natuurlijk ook veel gelegenheid om andere jonge accountants te ontmoeten!

Wat kun je verwachten?

De naam van het festival zegt het al: happy at work, het vinden van werkgeluk. Makkelijker gezegd dan gedaan want veel jonge professionals ervaren ook veel werkdruk. Druk om te presteren, het streven naar perfectie en alles moeten kunnen. Tijdens het festival gaan we deze onderwerpen nader onder de loep leggen. Wat zijn jouw talenten? Wat is jouw rol in een team? En hoe ga je met om met onzekerheid en de angst om te falen? 

Daarnaast is het ook gewoon een leuke middag. Je ontmoet veel andere Young Profs, er is lekker eten, muziek en hopelijk zon op het stadsstrandje bij de locatie. Een middag die je niet wil missen dus. Meld je snel aan!

Oranje lijn

Programma

12.30 - 13.15 uur - Inloop, registratie en lunch

13.15 - 14.30 uur - Plenaire aftrap - Van falen kun je leren

14.30 -15.45 uur  - Workshops 

15.45 - 16.15 uur - Pauze

16.15 - 17.30 uur - Workshops 

17.30 - 19.00 uur - Borrel en barbecue

In de komende weken vullen we de workshops nog verder aan, dus houd de website en onze LinkedIn pagina in de gaten.

Plenaire aftrap

Remko van de Drift foto.jpg
Van falen kun je leren Remko van der Drift

We beginnen het festival meteen sterk: met falen! Faalkundige Remko van der Drift (Instituut voor Faalkunde) laat je in een inspirerende sessie zien dat falen goed kan zijn. Durf jij fouten te maken?  En kan je falen ook accepteren? Verminder je perfectiestress en vergroot je werkgeluk!

Workshops

Mirjam Hubregtse_21 square.jpg
Profileren zonder opscheppen Mirjam Hubregtse

Je hebt inmiddels wel door dat het op je werk belangrijk is om jezelf te laten zien. Je maakt jezelf zichtbaar, zodat de ander weet wat hij of zij aan jou heeft. Laat je collega’s en klanten zien dat jij de professional bent waar ze terecht kunnen met hun vragen en voor advies. Zichtbaarheidsexpert Mirjam Hubregtse leert je in haar workshop Profileren zonder Opscheppen hoe je jouw kwaliteiten doorvertaalt naar het belang voor de ander. 

FrederikeMewe-11 (2).jpg
De kracht van zelfvertrouwen Frederike Mewe

Onze maatschappij dwingt ons veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en alles perfect te doen. We zijn meer bezig met verwachtingen van anderen dan ons af te vragen wat we zelf willen.  In de interactieve workshop van psychologe Frederike Mewe word je op een leuke en luchtige manier aan het denken gezet over jezelf, je patronen en de keuzes die je maakt. Leer niet alleen te luisteren naar dat kritische stemmetje in je hoofd maar focus op je kwaliteiten.

Frank Rigter foto.jpg
De psychologie van boksen Frank Rigter

Frank laat je in deze sportieve workshop zien dat de manier waarop je bokst, synoniem staat aan hoe jij in het leven en op de werkvloer staat. Blinde vlekken, patronen, eigenschappen en stijlen komen binnen no-time naar voren. Deze workshop is geen bokstraining. Boksen wordt puur en alleen gebruikt als middel.

Yassin Elforkani foto.jpg
Een goed gesprek Yassin Elforkani

Een echt goed gesprek kunnen voeren is een stuk lastiger dan het lijkt. Yassin leert je door middel van het socratisch gesprek antwoord te vinden op fundamentele vragen. Tijdens deze workshop word je meer uitgedaagd  om elkaar te bevragen en te blijven onderzoeken en je oordeel zolang mogelijk uit te stellen. Door middel van verschillende praktische oefeningen krijg je meer inzicht in hoe je jouw onderzoekende houding langer vast kunt houden.

BoxCompany-54-scaled.jpg
Laat je niet kisten, kraak de code Escape Box Challenge

Niets leuker maar ook lastiger dan samenwerken in een team. Wat is jouw rol in een team? Ben je de leider? Een verbinder? Trap je af en toe op de rem om even rustig te kunnen denken? Je ware aard komt boven als je ook nog onder druk staat. Speel met andere Young Profs de escape box challenge Connect&Collab. Hou het hoofd koel en ga de strijd aan met de andere teams!

Stel je vragen

Kom langs bij het NBA huis! Tijdens de pauze momenten kan je hier terecht voor al je vragen over de praktijkopleiding, de beroepseed, de PE portfolio, de vaktechnische helpdesk, de NBA communities maar ook als je meer wil weten over de activiteiten van het NBA Young Profs bestuur. 

Praktische informatie

Het festival vindt plaats bij creatieve speelplaats “Dus”, de Utrechtse Stadsvrijheid.
Adres: Sophialaan 1 te Utrecht.

Meer praktische informatie ontvang je bij de bevestiging van je aanmelding.
Dit festival is bestemd voor trainee-accountants en jonge leden van de NBA en studenten die een economische studie volgen. 

Oranje lijn
Speelkwartier - Werf - Kraan - Chainreaction - Teambuilding - Entertainment - Activiteit.jpg