Community Women Leadership

De community Women Leadership is voor iedereen die staat voor de verbetering van de ontwikkel- en carrièremogelijkheden voor vrouwen binnen het accountantsberoep!

WL_Profielfoto_400x400.jpgVoorjaar 2023

Na de start in 2021 bestaat de NBA Community Women Leadership inmiddels uit ruim 300 deelnemers die allen bijdragen aan het succes van de community.  De community heeft zich ontwikkeld tot een sterk en actief netwerk waarin onderzoeken en activiteiten worden geïnitieerd en gedeeld.

Met genoegen presenteren wij ons programma voor 2023 rond het motto: ‘Samen werken aan verandering’. We nodigen je van harte uit deel te nemen!

‘Vrouwelijk leiderschap: Investeer in jezelf én help een ander’

We gaan elkaar dit jaar hopelijk regelmatig zien en spreken. In het voorjaar van 2023 hebben we twee bijeenkomsten gepland rondom het thema: Vrouwelijk leiderschap: Investeer in jezelf én help een ander’.

 1. Investeer in jezelf: 18 april 2023, workshop ‘De kracht van zelfvertrouwen’
  Deze bijeenkomst is gericht op zelfontwikkeling en naar aanleiding van de resultaten van de enquête naar doorgroeimogelijkheden van vrouwen bij accountantskantoren. Hieruit is gebleken dat er barrières o.a. op persoonlijk niveau worden ervaren die carrière maken en doorgroeien in de weg staan:

  'Denk hierbij aan de belemmeringen die vrouwen zichzelf opleggen of aanpraten. Als voorbeeld wordt genoemd de onzekerheid over eigen kennis en een te bescheiden houding. Ze missen rolmodellen en zijn perfectionistisch. Vrouwen voelen intrinsieke onzekerheid ten opzichte van mannen. Ze lijken daardoor minder ambitie te hebben. Daarnaast speelt mee dat vrouwen verantwoordelijkheid voelen voor hun gezin. Als ze kinderen krijgen, neemt de vrouw (zorg)taken op zich waardoor ze minder gaat werken.'

  In de workshop 'De kracht van zelfvertrouwen' zal onder leiding van Frederike Mewe (psycholoog en auteur) ingegaan worden op de volgende onderwerpen: 

   1. wat is zelfvertrouwen en hoe ontstaat een tekort hieraan?
   2. Wat maakt dat je alles perfect wilt doen en de lat hoog legt?
   3. Waarom is het juist in de huidige tijd lastig om bij jezelf te blijven?
   4. Man-vrouw verschillen als het gaat om zelfbeeld en zelfvertrouwen
   5. Hoe werkt het innerlijke kritische stemmetje dat je klein houdt en vergelijkt met anderen?
   6. Wat kun je doen om meer in jezelf te geloven, op je talenten te vertrouwen en vanuit authenticiteit jezelf te laten zien?

  Aan de hand van kennis van de psychologie, prikkelende vragen en stellingen en oefeningen in subgroepen worden de deelnemers aan het denken gezet over zichzelf, hun patronen en de keuzes die ze maken.

  Meld je snel aan via de community, de beschikbare plaatsen zijn - vanwege de aard van deze sessie- beperkt. Aanmelden: Evenementinformatie | NBA Community

 2. Hoe helpen we elkaar? 6 juni 2023
  Tijdens deze bijeenkomst gaan we aan de slag met ‘sponsoring’. Een sponsor is iemand die zorgt dat jij bepaalde informatie krijgt of die de eigen invloed gebruikt om bepaalde deuren voor je te openen. Spannend: lukt het om een aantal sponsoren te koppelen aan leden? Als hier een duidelijke behoefte ligt, zal dit worden herhaald in het najaar.

Naast onze bijeenkomsten gaan wij op een georganiseerde wijze met elkaar netwerken en delen we kennis en ervaringen op het gebied van Women Leadership. Kortom: we gaan elkaar op een wervelende manier beter leren kennen en verder brengen!

Voorjaarsprogramma Community Women Leadership

Noteer de data alvast in je agenda!

9 januari 2023

16:00 - 19:00 uur

Feestelijke aftrap van het nieuwe jaar ‘Een kickoff na anderhalf jaar voorwerk’

2 februari 2023

12:00 - 13:00 uur

Lunchwandelingen door heel Nederland

8 maart 2023

08.00- 13.00 uur

Ontbijtbijeenkomst in het kader van Internationale Vrouwendag - ‘Als je topvrouwen niet kunt vinden, moet je beter zoeken!

23 maart 2023

12:00 – 13:00 uur

Lunchwandelingen door heel Nederland

18 april 2023

16:00 – 19:00 uur

Event ‘Investeer in jezelf’ workshop ‘De kracht van zelfvertrouwen’ in Nieuwegein

16 mei 2023

12:00 - 13:00 uur

Lunchwandelingen door heel Nederland

6 juni 2023

16:00 – 19:00 uur

Event ‘Hoe helpen we elkaar?’ (informatie volgt)

Meer informatie over de bijeenkomsten vind je op het NBA Community Platform, bij de Community Women Leadership. Daar kun je je ook aanmelden voor de bijeenkomsten.

Lid worden van de Community Women Leadership

Heb je interesse om dit jaar ook volop aan de slag te gaan met Women Leadership, je netwerk te vergroten, anderen te helpen en zelf een rolmodel te zijn? Meld je dan aan voor de Community Women Leadership.

 • Voor NBA-leden: Ga naar de Community,login met je MijnNBA-gegevens en klik op Word lid.
 • Voor niet-NBA-leden: Vraag het lidmaatschap aan via dit formulier

Actief bijdragen aan de Community

Wil jij een actieve rol oppakken als ambassadeur? Aarzel dan niet en neem contact op met een van de ambassadeurs of met Danie Duzant (d.duzant@nba.nl) / Mariette Appel (m.appel@nba.nl).

Wij, de ambassadeurs van de Community Women Leadership,  zien je graag bij een van onze bijeenkomsten!

Ambassadeurs Community Women Leadership 

Header-ambassadeurs-wls.jpg