Foto Wieger Schoonen

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Tijdens mijn studieoriëntatie op de middelbare school ging ik met mijn moeder naar een open dag voor de studie accountancy op Nyenrode. Dit enthousiasmeerde mij zo, dat ik besloot te gaan solliciteren om direct na mijn vwo-diploma te starten. Zo kwam ik in een sollicitatieprocedure bij EY terecht, maar de recruiter zag al snel dat dit niet het juiste pad was voor mij. Ik had te veel plannen die beter pasten bij een voltijdsstudent en adviseerde me dat eerst te doen. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor, maar de keuze voor accountancy was gemaakt!"

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Dit was vanaf het begin natuurlijk hét doel en dat is nu behaald. Het uitspreken van de woorden: 'Dat beloof ik' voelde als de bekroning op dit lange studietraject."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Op het moment van schrijven werkte ik bij KPMG als assistent manager, maar in januari 2024 startte ik bij de AFM als toezichthouder op accountantsorganisaties."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Bij KPMG kon ik veel organisaties van binnen bekijken, een hoop kunnen leren en met fantastische mensen kunnen werken. Daarnaast is er voldoende ruimte om je baan vorm te geven, door bijvoorbeeld sturing te geven aan het soort klanten dat je bedient en de interne projecten waarbij je kan aanhaken. Zelf was ik onderdeel van het innovatieteam van mijn afdeling, waarbij ik innovatieve ideeën van de afdeling in concrete toepassingen kon realiseren. Het gaf energie om hieraan toegevoegde waarde leveren."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?

"Naast het thema innovatie ben ik geïnteresseerd in de toekomstige ontwikkeling van de accountancysector, aangezien de sector voor tal van uitdagingen staat. Vanuit mijn nieuwe rol zal ik deze ontwikkelingen nauw blijven volgen en hieraan waar mogelijk een positieve bijdrage leveren."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 29 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Ik verwacht nog steeds in de accountancysector te werken. Ik heb enorm veel zin in mijn nieuwe rol als toezichthouder om vanuit die functie mijn steentje bij te dragen aan de sector. Wie weet wat de toekomst verder brengt!"