Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Voor mijn start in de accountancy werkte ik in de horeca. Eén van de leuke aspecten van de horeca is het contact met veel verschillende mensen en teams. Mijn interesse in de financiën van bedrijven heeft mij vervolgens doen kijken naar een (vervolg)studie die hierop aansloot. Toen ik eenmaal op de open dag van de accountancyopleiding was geweest, dacht ik: Dit is het! De combinatie van een kijkje achter de schermen bij veel bedrijven, contact met verschillende mensen binnen deze bedrijven, het werken in teams en de financiën maakte mij direct enthousiast."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"De studie tot registeraccountant is met de vele uren, hard werken en ruim tien jaar studeren tot een ‘einde’ gekomen. Het afleggen van de beroepseed, in het bijzijn van mijn familie, was daarmee voor mij een bijzonder moment!"

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk bij HLB Blömer accountants en adviseurs in de functie manager Audit"

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Wat HLB Blömer bijzonder maakt, zijn onder andere de aandacht voor elkaar en de persoonlijke benadering. HLB Blömer heeft niet voor niets voor het derde jaar op een rij de titel Great Place to Work behaald. Daarnaast is het pad dat je bewandelt flexibel, je hebt zelf de regie over jouw groei en loopbaan. Er wordt alle ruimte geboden om talenten te ontwikkelen zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Op dit moment neem ik deel aan het ‘Management development-programma’ van HLB Blömer waarbij mijn persoonlijke ontwikkeling centraal staat." 

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?
"Binnen HLB Blömer heb ik geen specialisatie. Het onderdeel IT interesseert mij wel in het bijzonder. IT is al een belangrijk onderdeel voor de controle en voor mbk-bedrijven soms nog een onderbelicht thema. Om mijn IT-kennis verder te ontwikkelen, voer ik samen met IT-auditors enkele IT-audits uit. Wie weet waartoe dit in de nabije toekomst nog zal leiden?"

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 33 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Op dit moment heb ik het erg naar mijn zin bij HLB Blömer. Het zou dan ook geen verrassing zijn als ik dan nog bij HLB Blömer werk. Het valt of staat voor mij ook met de kansen die je krijgt en vervolgens pakt. Wie weet welke kansen op mijn pad gaan komen. De tijd zal het leren!"