Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Dat besluit is er voor mij nooit zo expliciet geweest. Op de middelbare school had ik al vrij snel door dat ik een grote voorkeur had voor de economische vakken. Ik herinner me nog dat mijn leraar M&O destijds zei dat ik echt gemaakt was voor dit beroep, maar ik wist toen eigenlijk nog niet zo goed wat een accountant echt deed. Na de middelbare school startte ik met de bachelor economics and business economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanwege het plezier dat ik haalde uit de accounting/audit-vakken, koos ik elk keuzevak en mijn majors in deze richting. Na mijn bachelor merkte ik dat ik behoefte had om de theoretische kennis te combineren met de praktijk en de opleiding accountancy aan Nyenrode Business University sloot hier goed bij aan. Zodoende rolde ik het vak een beetje per toeval in en heb ik eigenlijk pas gaandeweg ontdekt wat het accountantsberoep echt inhoud. En het heeft zeker niet teleurgesteld!"

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"De beroepseed afleggen is voor mij echt een mijlpaal. Naast het feit dat het een mooie afsluiting is van de studie, betekent het voor mij nog heel veel meer. Het staat voor hoe ver ik ben gekomen, de groei die ik als persoon mocht doormaken, het harde werken en de commitment. Voor mij is dit echt een moment om stil te staan bij wat ik heb bereikt en hoe trots ik daarop ben.”

Waar werk je en wat is je functie daar? 
"Ik werk bij Crowe Peak als manager op de afdeling Audit & Assurance."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Het leukste aan het werken bij Crowe Peak zijn echt de collega's en de klanten. Ik heb altijd graag willen werken met en voor internationale bedrijven en dat vond ik bij Crowe Peak. Wat werken bij Crowe Peak ook heel bijzonder maakt is dat je je eigen carrière pad mag bepalen. Hierdoor heb ik heel veel autonomie in mijn dagelijkse werkzaamheden en krijg ik veel mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en te leren."

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?
"Thema's die mij altijd bijzonder hebben geïnteresseerd zijn fraude en business intelligence & data-analyse (BI&DA). Dit zijn ook thema’s die momenteel heel erg spelen binnen ons vak. In dit kader heb ik afgelopen oktober ook mijn CFE-titel behaald en houd ik mij binnen onze BI&DA-werkgroep wekelijks bezig met het ontwikkelen van tools die ons werk slimmer en sneller kunnen maken. Ik ben er echt van overtuigd dat dit hele relevante onderwerpen zijn voor de toekomst van de accountants."

Wat is je leeftijd? 
"Ik ben 28 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Ik ben van jongs af aan altijd heel ambitieus geweest en durf groots te dromen. Zolang ik voldoende uitdaging en goede vooruitzichten heb, voldoende tijd voor mijn familie, vrienden en motorrijden, zit ik goed op mijn plek. En laten we eerlijk zijn, in tien jaar kunnen veel kansen voorbij komen. Zeker met de RA-titel op zak gaan er vele deuren open en reiken de kansen verder dan alleen binnen de audit. Ik laat me graag verrassen door de mogelijkheden die de toekomst me heeft te bieden en plan vooral niet al te lang vooruit. Eén ding is zeker, ik blijf met veel enthousiasme in de financiële dienstverlening, of dat nou binnen of buiten de audit is."