Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Een doorslaggevend moment was voor mij de stage tijdens de hbo accountancy-opleiding aan Avans, waar ik in de praktijk meemaakte hoe het is om als accountant te werk te gaan. Voor die tijd was ik nog zoekende naar wat ik precies wilde gaan doen. Wel wist ik met aanleg voor rekenen en economie dat deze richting mij wel lag. Mijn ouders hadden destijds eigen winkels, wat ook hielp in mijn interesse in ondernemingen en de cijfers erachter. Dit zorgde ervoor dat ik uiteindelijk voor accountancy koos. Na een paar jaar leren boekhouden, maakte ik tijdens de praktijkstage voor mijn opleiding tot AA-accountant kennis met de controlepraktijk. Deze kennismaking beviel mij zo goed dat ik de auditpraktijk ben ingerold, om vanaf toen ook de RA-opleiding te gaan volgen."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Voor mij is het afleggen van de beroepseed een mooi moment om samen met mijn vriendin en ouders een lang studietraject af te ronden. Het is nu eindelijk zo ver dat ik de RA titel mag dragen. Leuke aanvulling is dat ik de beroepseed al eerder aflegde voor de AA-titel. Dit was toen wel via een zoom meeting, wat net wat minder 'feestelijk' was. Des te leuker dat ik nu de RA-beroepseed wel op locatie bij de NBA kon afleggen."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk bij ABAB Accountants op de Audit & Assurance-afdeling. Hier heb ik de functie audit manager."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Bij ABAB is een fijne informele sfeer op de werkvloer, met leuke collega's. Het kantoor is middelgroot en gevestigd in het zuiden van het land, waardoor er een goede bourgondische sfeer heerst. Daarnaast hebben we een leuk divers klantenpakket. Dit maakt het voor mij bijzonder en leuk om voor ABAB te werken."

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?
"Er zijn geen specifieke specialisaties of thema’s, welke mij bijzonder interesseren. Het is met name leuk om een diversiteit aan thema's te hebben om de afwisseling te houden. Op kantoor houd ik mij naast de controle- en beoordelingswerkzaamheden ook bezig met de planning van de auditafdeling en ben ik een aanspreekpunt voor facilitaire zaken op de vestiging Tilburg. Wat mij ook interesseert is hoe ons beroep ons gaat ontwikkelen de komende jaren."

Wat is je leeftijd?
"Mijn leeftijd is 35 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Dat is een lastige. Nu ik net RA-accountant ben, heb ik op korte termijn de ambitie om tekenend accountant te worden. Ik vind het erg leuk om samen met een fijne groep collega's voor diverse klanten te werken. Werkplezier is voor mij erg belangrijk. Ik ben benieuwd hoe de accountancysector zich de komende tijd gaat ontwikkelen en wat dat voor de werkzaamheden gaat betekenen. Wat ik over tien jaar doe vind ik nu nog lastig in te schatten."