Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Tijdens mijn middelbare schooltijd vond ik de vakken management & organisatie, wiskunde en economie het leukst. Toen ik in de vijfde klas een cursus boekhouden volgde en me verdiepte in meerdere financiële studies, besloot ik accountant te worden.
Met dit besluit ben ik nog steeds erg blij. Door de studie tot accountant heb ik ontzettend veel geleerd en mezelf sterk ontwikkeld. Als beginnend accountant werkte ik aan veel verschillende klanten, volgde ik veel trainingen en deed ik veel ervaring op. Ik ontwikkelde me van iemand zonder enige ervaring in het controleren van een jaarrekening en weinig vakinhoudelijke kennis tot een accountant die de klant en collega's verder kan helpen en verstand heeft van zaken."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Het afleggen van de beroepseed betekent echt het einde van mijn studietijd en het begin van een nieuwe fase in mijn carrière en leven. Na een studie van negen jaar, waarvan de bachelor (3 jaar) en master (1 jaar) in voltijd en de postmaster (2 jaar) en praktijkopleiding (3 jaar) tijdens mijn werk bij PwC, ben ik blij dat ik mijn studie heb afgerond. Het was een intensief traject met soms veel studie-uren en verslagen, maar ook een traject waarin ik mij sterk ontwikkelde, veel leerde en veel mensen heb ontmoet.
Ik vind het een mooi en bijzonder moment om samen met mijn familie te vieren."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk inmiddels 5,5 jaar bij PwC op locatie Zwolle. Hier heb ik de functie senior associate, waarbij ik me voornamelijk bezighoud met het aansturen van teams, afstemming met klanten, schrijven van rapportages en het controleren van de meest complexe jaarrekeningposten."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Tijdens mijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen was ik een aantal jaren actief bij verschillende commissies voor een studievereniging. Tijdens deze jaren kwam ik in aanraking met de verschillende accountancykantoren. Ik maakte toen de keuze voor PwC omdat ik merkte dat de PwC’ers een open houding hebben en geïnteresseerd waren in wie ik ben en wat ik belangrijk vond.
Deze open houding en oprechte interesse heb ik de afgelopen jaren ervaren bij PwC en dit maakt het bijzonder om hier te werken. Er wordt rekening gehouden met wat ik belangrijk vind en waarin ik mij wil ontwikkelen. Zo kon ik mij specialiseren in de zorgsector en geef ik daarnaast ook training aan nieuwe collega’s bij PwC."

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?
"Tijdens het schrijven van mijn scriptie bij PwC in het voorjaar van 2018 werd mij gevraagd welke interesses ik had en of er een klant of sector was dat mij leuk leek. Toen heb ik aangegeven dat het controleren van een ziekenhuis mij interessant leek. PwC hield hiermee rekening en de eerste dag bij de klant in september 2018 was dan ook bij een ziekenhuis. Vanaf toen groeide mijn interesse voor ziekenhuizen en zorginstellingen en inmiddels controleer ik meerdere ziekenhuizen en een GGZ-instelling. Deze sector vind ik interessant vanwege de vele ontwikkelingen die er spelen en de belangrijke maatschappelijke rol die deze instellingen hebben. Door mij te specialiseren in deze sector, hoop ik bij te dragen aan de uitdagingen waarmee deze instellingen hebben te maken."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 27 jaar oud."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Wat ik over tien jaar doe, vind ik op dit moment nog lastig te zeggen. Ik verwacht dat ik dan werk op een plek waar ik mezelf kan blijven ontwikkelen, werk met leuke collega's en een goede werk-privébalans heb. In welke rol en bij welke werkgever dit is, durf ik nu nog niet te zeggen."