Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Op de middelbare school kwam ik erachter dat de vakken economie en wiskunde mij goed lagen. Daarnaast volgde ik van jongs af aan al veel financieel nieuws. Op basis van dat stukje talent en die interesse maakte ik mijn een studiekeuze en deed ik uiteindelijk een master finance aan de Rijksuniversiteit Groningen. Best specialistisch en super interessant! Wel miste ik een wat bredere blik. Verder was ik altijd maatschappelijk actief, bijvoorbeeld als student-assistent of vrijwilliger bij verenigingen. De accountancysector biedt deze combinatie van financiën, bredere blik en maatschappelijk relevantie. Mijn interesse was geboren!"

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Ik zie het als een slotstuk van een jarenlange opleiding. Het mogen afleggen van die eed bevestigt mijn kennis en kunde. Een accountant is kritisch van aard, voldoet aan de fundamentele beginselen en handelt in het algemeen belang. Best een verantwoordelijkheid! Ik draag die verantwoordelijkheid graag, wat ik via het afleggen van de beroepseed bevestig."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik werk bij KPMG Accountants NV. Ik heb de functie van assistent manager."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"De organisatie biedt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als echte professional en ook nog eens in die sectoren waar je interesse ligt. Momenteel ligt de focus op het verder digitaliseren van de audit en is er ontzettend veel aandacht voor ESG. Je werkt daar dagelijks aan, ook nog eens tezamen met ambitieuze collega's van diverse nationaliteiten, hoe gaaf?"

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 

"Ik spendeer mijn tijd veelal aan klanten die actief zijn als handel- of productieonderneming, dan wel actief zijn binnen het openbaar vervoer. Verder ben ik binnen onze regio actief als ESG-champion. Ook begeleid ik de intervisiesessies ten behoeve van de praktijkopleiding."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 32 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Dat is een leuke vraag. Ik doe graag dingen waar mijn energie uit haal en zal daar dan ook altijd naar opzoek blijven. Ik verwacht zeker nog accountant te zijn. Is het niet als openbaar accountant dan zeker als accountant in business."