Eed van de week Frank Gerdzen

Vrijdag 20 januari legde Frank Gerdzen de beroepseed af. “Een moment, wat je maar één keer in je leven meemaakt.” Frank werkt bij Cijfermeester. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

Frank Gerdzen.jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Van kinds af aan wist ik al dat ik graag met cijfers wilde gaan werken. Mijn vader had een eigen accountantskantoor, waar ik met diverse werkzaamheden meehielp. Gaandeweg werd mij de rol van de accountant als vertrouwensman steeds meer helder en dacht ‘dat wil ik ook’. Snel werd mij duidelijk dat niet iedereen zich zomaar accountant mag noemen, maar dat je daarvoor een lange studie moet te volgen. Na het afronden van mijn hbo-opleiding besloot ik te starten met de beroepsopleiding. Dat was voor mij het moment dat ik de definitieve keuze maakte.”

 

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het is een bijzonder moment om de beroepseed af te leggen. Een moment, wat je maar één keer in je leven meemaakt en echt de afsluiting is van een lange zware studie. Een mooi en bijzonder moment wat ik in kleine kring met een etentje heb gevierd.”

 

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk bij Cijfermeester in Wierden, een klein accountantskantoor waaraan ik als partner ben verbonden. Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Het verwerken van administraties tot het opstellen van liquiditeitsprognoses behoren tot mijn taken. Ook ben ik als relatiebeheerder het eerste aanspreekpunt voor klanten.”

 

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Gezien mijn rol en uitgebreide takenpakket heb ik een hele leuke en afwisselende baan. Je maakt veel mee en leert daarom ook nog iedere dag. De dagen vliegen voorbij. Jammer dat een werkdag maar uit acht uur bestaat.”

 

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Als kantoor richten wij ons hoofdzakelijk op het midden- en kleinbedrijf, waarbij wij de ondernemer bijstaan en adviseren. Met de ondernemer meedenken over mogelijkheden en risico’s vind ik het leukste, al neemt de ondernemer natuurlijk zelf de beslissing. Ondernemers er op wijzen dat ze bij hun beslissing emoties onder controle moeten houden, door bijvoorbeeld niet gelijk te reageren maar het eerst even te laten bezinken, is denk ik wel een specialisme van mij.”

 

Wat is je leeftijd?

“Ik ben veertig jaar.”

 

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Ik hoop dat ik over tien jaar als accountant nog steeds hetzelfde vak mag uitoefenen, aangezien ik het een hele uitdagende en afwisselende baan vind. Daarnaast vind ik de rol van de accountant ten behoeve van het maatschappelijk verkeer erg van belang.”