Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Ik vond het op de middelbare school leuk om met cijfers te werken en het vak economie sprak mij aan. Om die reden ben ik de opleiding economie en bedrijfseconomie gaan volgen aan de VU. Tijdens mijn studie werkte ik bij de Raad voor de Jaarverslaggeving als werkstudent. Daar werkte ik met verschillende collega's samen die naast hun werkzaamheden bij de RJ ook in de accountancysector werkzaam waren. Zij hebben mijn enthousiasme voor het accountantsberoep opgewekt.

Tijdens mijn stage bij PwC leerde ik meer over wat het werk inhoudt en kwam ik erachter dat het werk van een accountant heel dynamisch is. Je komt in contact met veel verschillende mensen en krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende bedrijven. Dit sprak mij aan en motiveerde mij om na mijn studie bij PwC als accountant aan de slag te gaan."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Het afleggen van de beroepseed is voor mij een afsluiting van mijn studietraject en het begin van mijn loopbaan als beginnend beroepsbeoefenaar. Ik zie dit als een bijzonder moment en ben blij om dit moment met mijn familie te mogen delen."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik ben werkzaam bij PwC in de functie van senior Associate 2.1."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"PwC is een grote organisatie waarbinnen veel aandacht is voor diversiteit en inclusiviteit. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd om collega's te informeren over dit thema. Ook is er binnen PwC een sfeer aanwezig waarbij iedereen zichzelf kan zijn. Dit is iets wat ik erg belangrijk vind."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waar je je bijzonder in interesseert? 

"Ik heb een breed klantenpakket met nationale en internationale klanten die actief zijn in verschillende sectoren. Ik vind het erg fijn om diversiteit in mijn klantenpakket te hebben, omdat dit mijn werk uitdagend maakt. Om die reden heb ik mezelf niet gespecialiseerd in een specifieke sector. Thema’s die mij interesseren zijn fraude en cultuur."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 27 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Over tien jaar wil ik uitdagend werk blijven doen en wil ik mezelf blijven ontwikkelen. In welke rol ik dat zal doen? De tijd zal het leren!"