Eed van de Week: Ekrem Toy

Vrijdag 7 oktober legde Ekrem Toy de beroepseed af. "Ik mis (heel) af en toe nog de studiedagen met collega's en het saamhorigheidsgevoel." Ekrem werkt bij PwC. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

Ekrem Toy (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Na het volgen van een natuur- en techniekprofiel op de middelbare school besloot ik het roer om te gooien en bedrijfseconomie te gaan studeren. Ik voelde meer voor de financiële wereld. De keuze viel op bedrijfseconomie vanwege de brede opties hierin en enige nadruk die aan wiskunde en statistiek werd gegeven.

Tijdens mijn bacheloropleiding bedrijfseconomie ben ik door verschillende collega-studenten geprikkeld door de termen 'accountancy' en 'registeraccountant'. Ik ben mij hierin gaan verdiepen en zag al snel een match. Studeren vond ik altijd leuk en het RA-traject paste hier goed bij. Ook de dynamiek en afwisseling van het beroep spraken mij erg aan."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Een onwerkelijk gevoel. De start aan het RA-traject staat mij bij als de dag van gisteren. De jaren zijn voorbijgevlogen en ondanks dat het een intensief traject was, mis ik (heel) af en toe nog de studiedagen met collega's en het saamhorigheidsgevoel."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik werk nu ruim vier jaar bij PwC, inmiddels als senior associate binnen de auditafdeling. Daarnaast geef ik met veel plezier training aan starters binnen PwC en ben ik onderdeel van het culturele diversiteitsteam van kantoor Rotterdam."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"De collega's, afwisseling en dynamiek. In de loop der jaren bouwde ik een sterke band op met veel collega's. Dat is waardevol, gezien wij elkaar op dagelijkse basis zien en veel samenwerken. De afwisseling en dynamiek van werkzaamheden, teams, klanten en rollen maakt het werk ook erg verfrissend."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 

"Eén thema wat mij bijzonder interesseert is het menselijke aspect. Het motiveren en prikkelen van collega's en klanten. Dit probeer ik te doen met de trainingen die ik geef, maar ook in mijn dagelijkse werkzaamheden. De organisatie wordt gedreven door mensen, en het is in mijn optiek dan ook belangrijk om de mensen goed te prikkelen en te motiveren voor het beroep."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 26 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Ondernemen. Ik maak de stap naar 'interimland' waar ik aan de slag ga in de financiële dienstverlening. Binnen tien jaar hoop ik dit breder te trekken naar andere sectoren. De vraag is alleen nog even welke sectoren, maar dat komt. Stap voor stap."