Eed van de week: Kim Deelstra

Vrijdag 1 april legde Kim Deelstra de beroepseed af. “Een hele mooie en bijzondere afsluiting van bijna tien jaar studeren.” Kim werkt bij EY. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Kim Deelstra (600x375)

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Op de middelbare school vond ik de vakken wiskunde en management & organisatie al erg leuk en op basis hiervan maakte ik de keuze om de bedrijfskunde opleiding te gaan doen in Groningen. In mijn eerste jaar werd al snel duidelijk dat de accountancyvakken mij het beste lagen en ben ik vanaf het tweede jaar de track accountancy en controlling gaan doen. Tijdens een vrijwillige meeloopstage bij EY in het laatste jaar van mijn bachelor werd het voor mij duidelijk dat ik de goede keuze had gemaakt en de accountancy echt iets voor mij is!”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Een hele mooie en bijzondere afsluiting van bijna tien jaar studeren voor mijn RA-titel.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk bij EY in Groningen als senior staff (controleleider).”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“De super leuke collega’s bij EY! En dat ik nog iedere dag super veel kan leren en me kan blijven ontwikkelen binnen deze organisatie.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Ik heb veel klanten in de zorgsector. Dat vind ik erg interessant en leuk om te doen. Daarnaast heb ik nog verschillende klanten in de algemene praktijk.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 27 jaar.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Ik heb nog geen idee. Zo lang ik het nog zo naar mijn zin heb bij EY zit ik hier goed op mijn plek. We zullen zien wat de tijd zal brengen!”