Op de vaktechnische helpdesk van de NBA blijkt soms dat deze FAQ die in oktober en november 2022 is gewijzigd niet altijd bekend is terwijl dit gunstig kan uitpakken voor cliënten.

Wanneer na 1 februari 2020 een onderneming wordt overgenomen waarbij er na de overname niets verandert (dat wil zeggen dat er geen sprake is van een wijziging in de overgenomen rechtspersoon inclusief het personeel), dan is het mogelijk dat UWV rekening kan houden met de gegevens van zowel het oude bedrijf als het nieuwe bedrijf.

Het zogenaamde buitenwettelijk begunstigend beleid dat UWV hanteert

Wanneer een bedrijf voor 100% wordt overgenomen, waarbij slechts de rechtsvorm of eigenaar wijzigt én er geen mutaties in het personeelsbestand plaatsvinden, kan UWV het voorgaande en opvolgende bedrijf zien als ware één bedrijf. Hierbij kan dan ook gebruik gemaakt worden van gegevens van de voorganger. Er kan waar nodig dus worden uitgegaan van de loonsom van de voorganger en ook voor de referentieperiode voor de omzetdaling wordt gekeken naar de omzet van de voorganger. Hierbij dient uiteraard de intercompany-omzet tussen de ondernemingen wel te worden geëlimineerd.

Dit buitenwettelijke begunstigend beleid dat UWV hanteert kan via een bezwaarprocedure worden toegepast. De aanvrager zal hiervoor in bezwaar moeten kunnen aantonen dat het hier gaat om een overname waarbij verder geen wijzigingen in de overgenomen onderneming zijn aangebracht. Wanneer in de verleningsfase (voorschotfase) een dergelijke bezwaarprocedure is gevoerd, is het niet nodig om in de vaststellingsfase opnieuw een bezwaar in te dienen. De eerdere beslissing op bezwaar door UWV blijft, wanneer de feitelijke omstandigheden sindsdien niet zijn gewijzigd, dan gewoon gelden. Wanneer de loonsom en/of de referentie-omzet van de voorganger niet bekend is, komt dit voor rekening en risico van de aanvrager.