Zie 'Handleiding NBA-verklaringengenerator beoordelingsverklaring (nieuw format)', in de Nederlandse versie van de te downloaden pdf-bestanden.

Dit betekent dat de nieuw-format-beoordelingsverklaringen vervallen uit de Word-documenten met NBA-voorbeeldteksten in aanvulling op de pdf-bestanden gegenereerd via de NBA-verklaringengenerator.

De NBA streeft ernaar in de toekomst ook XBRL-instances van de nieuw-format-beoordelingsverklaringen mogelijk te maken. Onder meer hiermee is een lopende taxonomiewijziging gaande. Tot en met 12 augustus 2022 was gelegenheid te reageren op de consultatie.

Tussen de vereisten in de huidige Standaard 2400 voor beoordelingsopdrachten van financiële overzichten en nieuw-format-beoordelingsverklaringen bestaan verschillen. NBA heeft in onderzoek de huidige Standaard 2400 op termijn aan te passen.

Toekomstige aanpassingen

  • Verder werkt de NBA aan een update van de rapportages voor een juridische transactie (inbreng, fusie en splitsing, NBA-voorbeeldteksten, sectie II, hoofdstukken 16, 17 en 18, Nederlands en Engels).
Downloads