Standaardset

Deze standaardset kan dan door alle financiers van mkb-ondernemingen worden gebruikt. Door de invoering ervan wordt het voor ondernemers en hun accountants gemakkelijker om informatie aan te leveren. Financiers kunnen deze informatie vervolgens makkelijker verwerken.

Belang van de accountant

De Commissie MKB geeft in haar reactie antwoord op de vraag hoe de transparantie en werking van de mkb-financieringsmarkt op langere termijn kan worden versterkt. In de ogen van de commissie is betere informatieontsluiting hierbij cruciaal. De ondernemer moet de juiste informatie aanleveren waar de financier op kan vertrouwen. Het gaat dan om zowel kwalitatieve als kwantitatieve informatie.

Financieringsketen

Wanneer SBR wordt uitgebreid tot de brede dataset van het mkb kan deze informatie ook worden gebruikt in de andere schakels in de financieringsketen. Het ministerie van Economische Zaken moet een voortrekkersrol spelen in het doorvoeren van deze standaardisatie. Dit moet gebeuren in nauw overleg met organisaties als MKB-Nederland, de NBA en vertegenwoordigers van financiers.

Fink

De NBA is sinds de start van pilot Fink betrokken als een van de partners. Cruciaal in het project is het makkelijker ontsluiten en verbeteren van financiële informatie voor de financieringsaanvraag bij meerdere financiers. SBR speel hierbij een belangrijke rol.

Download