"Door de verbinding van de Vernieuwingsagenda, de toekomst van de sector en het beroep, met het belang van Diversiteit & Inclusie 'promoveert' dit thema terecht van 'nice to have' naar 'need to have'. Door de keuze voor deze aanpak wordt dit thema integraal onderdeel van de toekomstagenda van de beroepsgroep, van de sector en van de NBA. Ik zie er naar uit om binnen en buiten de NBA samen te werken en samen stappen te zetten richting dit doel."

Sandra Lutchman

Vanwege haar brede kennis op het gebied van diversiteits-en inclusievraagstukken in complexe omgevingen en van governance heeft de NBA Sandra Lutchman gevraagd om als strategisch adviseur de ambitieuze diversiteitsagenda een stevige impuls te geven. In haar praktijk combineert Sandra consultancy, executive search en strategisch loopbaanadvies aan vrouwelijke professionals. Ze is aangesloten bij YESS International Consultants.

Het project 'Meer diversiteit' van de NBA maakt deel uit van het thema 'Maatschappelijke relevantie' afkomstig uit de NBA Vernieuwingsagenda. De NBA streeft naar een grotere diversiteit en inclusiviteit bij bedrijven, bij accountantsorganisaties en bij de eigen organisatie omdat dit logisch, slim en fair is. De maatschappelijke relevantie van diversiteit is evident en dat is voor de NBA voldoende reden hierin een voortrekkersrol te willen spelen. Dat betekent beter toezien op de verantwoording van bedrijven en organisaties over dit thema, en daarin – 'practice what you preach' – ook als sector zelf het goede voorbeeld geven.

Sandra Lutchman is jurist en heeft een achtergrond binnen de overheid (ministerie, Europese Commissie, Bestuursdienst Amsterdam) en als directeur van maatschappelijke ondernemingen (onder andere Talent naar de Top). Ze is een zeer ervaren toezichthouder, met nationale en internationale ervaring bij OxfamNovib, Amnesty International, De Haagse Hogeschool, Esprit scholen en European Women on Boards.

Contact

Danie Duzant

Danie Duzant

Projectleider Meer Diversiteit
06-52005069