DilemmApp

Elke accountant heeft wel eens te maken met dilemma’s in het werk: kwesties waarbij tegenstrijdige belangen spelen en waarbij je een morele afweging moet maken. We helpen accountants bij veelvoorkomende lastige situaties met een app: de DilemmApp.

Tweewekelijks publiceren we een nieuw dilemma in de app; een praktijkvoorbeeld waar je als accountant mee te maken kunt krijgen. Je kiest vervolgens het antwoord dat het best bij je past en ziet meteen wat anderen kozen. Je kunt een reactie plaatsen om je antwoord toe te lichten en ziet ook reacties van anderen.

In de app zie je ook of je je keuzes baseert op persoonlijk, organisatie of maatschappelijk belang. Na 10 ingevulde dilemma’s krijg je individuele feedback op je persoonlijke profiel. Dat profiel kan wijzigen, afhankelijk van jouw antwoorden op de dilemma’s.

De DilemmApp begon in 2014 als een app speciaal voor accountants in business, maar is sinds juli 2019 bedoeld voor alle accountants.

Zelf een dilemma aandragen

U kunt zelf ook dilemma's aandragen. Dit kan via de app of via e-mail. Kies in het menu van de DilemmApp voor 'Stuur uw eigen dilemma in' of mail uw dilemma onder vermelding van DilemmApp naar Danie Duzant via: d.duzant@nba.nl.

 

Download de vernieuwde app

In verband met een nieuwe, verbeterde en gebruiksvriendelijkere versie van de DilemmApp is de oude versie van de app binnenkort niet meer beschikbaar.

Ga naar de App- of Playstore en download de nieuwe DilemmApp (blauw icoontje). U kunt inloggen met de verificatie code: Accountant.

 

 

 

 

De inhoud van de NBA-omgeving van de DilemmApp valt altijd onder de verantwoordelijkheid van de NBA. Voor het mede-ontwikkelen en de technische ondersteuning van de app danken wij KPMG (dit was ook het geval bij de vorige versie van de app). Vanzelfsprekend conformeren wij ons aan de eisen van de AVG.

Vier beroepsorganisaties over de DilemmApp

oranje-lijn.png

The happy financial - Marjan Heemskerk

The happy financial Marjan Heemskerk RA werkte jarenlang bij verschillende accountantskantoren.

Naast haar functie als openbaar accountant startte ze medio 2016 met een eigen website, waarop ze blogt over financiële onderwerpen.

Voor een aantal dilemma’s uit de app heeft zij een artikel en vlog gemaakt.

oranje-lijn.png

Dilemma's 2021

Dilemma's 2020

oranje-lijn.png

Jaaroverzicht 2019

The happy financial over het dilemma 'Buurtgenoten'

 

The happy financial over het dilemma 'Wapperen met je bonuskaart'

 

The happy financial over het dilemma 'Nudging'

 

The happy financial over het dilemma 'Recept voor ellende'

 

oranje-lijn.png

Jaaroverzicht 2018

oranje-lijn.png

Jaaroverzicht 2017