DilemmApp

Elke accountant heeft wel eens te maken met dilemma’s in het werk: kwesties waarbij tegenstrijdige belangen spelen en waarbij je een morele afweging moet maken. We helpen accountants bij veelvoorkomende lastige situaties met een app: de DilemmApp.

Tweewekelijks publiceren we een nieuw dilemma in de app; een praktijkvoorbeeld waar je als accountant mee te maken kunt krijgen. Je kiest vervolgens het antwoord dat het best bij je past en ziet meteen wat anderen kozen. Je kunt een reactie plaatsen om je antwoord toe te lichten en ziet ook reacties van anderen.

In de app zie je ook of je je keuzes baseert op persoonlijk, organisatie of maatschappelijk belang. Na 10 ingevulde dilemma’s krijg je individuele feedback op je persoonlijke profiel. Dat profiel kan wijzigen, afhankelijk van jouw antwoorden op de dilemma’s.

De DilemmApp begon in 2014 als een app speciaal voor accountants in business, maar is sinds juli 2019 bedoeld voor alle accountants.

Zelf een dilemma aandragen

U kunt zelf ook dilemma's aandragen. Dit kan via de app of via e-mail. Kies in het menu van de DilemmApp voor 'Stuur uw eigen dilemma in' of mail uw dilemma onder vermelding van DilemmApp naar Danie Duzant via: d.duzant@nba.nl.


Download de app in uw store 

 

 

 

 

 

Dilemma's 2020

Dilemma's 2019

oranje-lijn.png

Dilemma's 2018

oranje-lijn.png

Jaaroverzicht 2017

Bestuurslid Hannie Bovens bespreekt haar ervaringen met de DilemmApp.

Download het jaaroverzicht 2017 »

Dilemma's 2017