DilemmApp

Elke accountant heeft wel eens te maken met dilemma’s in het werk: kwesties waarbij tegenstrijdige belangen spelen en waarbij je een morele afweging moet maken. We helpen accountants bij veelvoorkomende lastige situaties met een app: de DilemmApp.

Regelmatig publiceren we een nieuw dilemma in de app; een praktijkvoorbeeld waar je als accountant mee te maken kunt krijgen. Je kiest vervolgens het antwoord dat het best bij je past en ziet meteen wat anderen kozen. Je kunt een reactie plaatsen om je antwoord toe te lichten en ziet ook reacties van anderen.

In de app zie je ook of je je keuzes baseert op persoonlijk, organisatie of maatschappelijk belang. Na 10 ingevulde dilemma’s krijg je individuele feedback op je persoonlijke profiel. Dat profiel kan wijzigen, afhankelijk van jouw antwoorden op de dilemma’s.

De DilemmApp begon in 2014 als een app speciaal voor accountants in business, maar is sinds juli 2019 bedoeld voor alle accountants.

Zelf een dilemma aandragen

Je kunt zelf ook dilemma's aandragen. Dit kan via de app of via e-mail. Kies in het menu van de DilemmApp voor 'Stuur uw eigen dilemma in' of mail je dilemma onder vermelding van DilemmApp naar Danie Duzant via: d.duzant@nba.nl.

 

Download de app

Ga naar de App- of Playstore en download de nieuwe DilemmApp (blauw icoontje).

Je kunt inloggen met de verificatiecode: Accountant.

 

 

 

 

De inhoud van de NBA-omgeving van de DilemmApp valt altijd onder de verantwoordelijkheid van de NBA. Voor het mede-ontwikkelen en de technische ondersteuning van de app danken wij KPMG (dit was ook het geval bij de vorige versie van de app). Vanzelfsprekend conformeren wij ons aan de eisen van de AVG.

Oranje lijn

Hom of Kuit?

In deze publicatie kunt u de dilemma’s van 2020 tot 2022 nalezen. Deze dilemma’s hebben we afgewisseld met interviews om het belang van de DilemmApp te duiden en om voor meer verdieping, te zorgen.

Oranje lijn

The happy financial - Marjan Heemskerk

The happy financial Marjan Heemskerk RA werkte jarenlang bij verschillende accountantskantoren.

Naast haar functie als openbaar accountant startte ze medio 2016 met een eigen website, waarop ze blogt over financiële onderwerpen.

Voor een aantal dilemma’s uit de app heeft zij een artikel en vlog gemaakt.

The happy financial over het dilemma 'Buurtgenoten'

 

The happy financial over het dilemma 'Wapperen met je bonuskaart'

 

The happy financial over het dilemma 'Nudging'

 

The happy financial over het dilemma 'Recept voor ellende'

 

Oranje lijn