'Samen kunnen we Nederland wat mooier kleuren'

De FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, zoekt meer mogelijkheden om samen te werken met het accountantsberoep. "We willen hetzelfde: een financieel veilig en integer Nederland", zegt Bert Langerak, directeur Opsporing.

Lees verder
Belastingdienst_2_900x592.jpg

Onlangs toegevoegd

"Een kleine fraude kan duiden op een groter probleem, bijvoorbeeld een bedrijfscultuur waarin men het niet zo nauw neemt met de regels. Het kan om het stelen van een laptopje gaan, maar een bedrijfscultuur waarin dat min of meer ingecalculeerd wordt, vormt een risicofactor op zichzelf. Daar moet de accountant dan zijn controlewerkzaamheden op aanpassen."

Mariska Hoogstad • director Audit & Assurance bij Mazars

Verwachte informatie

Pen.jpg

Key audit matters

In een analyse van de gerapporteerde key audit matters in de controleverklaringen bij de jaarrekeningen van de beursgenoteerde AEX- en AMX-fondsen kijken we hoe deze key audit matters zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.

Man_laptop_1200x900_2.jpg

Controleverschillen

We analyseren de (on-)gecorrigeerde controleverschillen bij een steekproef van wettelijke controles. Bij hoeveel procent van de controles worden controleverschillen geconstateerd door de accountant? En wat is de impact op de jaarrekening?