De Community Women Leadership is ontstaan vanuit de behoefte van vrouwelijke accountants, de maatschappij én het beroep: het streven naar een cultuur waarbij er meer ruimte is voor de ontplooiing van vrouwen. Met als belangrijkste doelstelling: een bijdrage leveren aan de verbetering van de ontwikkel- en carrièremogelijkheden voor vrouwen binnen het accountantsberoep. Dat doen we door elkaar te helpen, het goede voorbeeld te geven en door te laten zien dat er ook andere wegen zijn die naar persoonlijk succes leiden. Hierdoor kunnen we niet alleen vrouwen ondersteunen, maar óók zorgen voor een cultuurverandering.

Sinds de start dragen inmiddels ruim 350 deelnemers bij aan het succes van de community en heeft zich ontwikkeld tot een sterk en actief netwerk. 

Login of meld je aan voor de Community Women Leadership

Ook als niet NBA-lid ben je welkom in deze community. Je kunt je dan aanmelden als gast.

Aanmelden voor NBA-leden

Ontmoet onze ambassadeurs

Monika Bankert

Directeur-eigenaar van BRiD B.V.

Monika is werkzaam als zelfstandig interim-manager, consultant, bestuurder en toezichthouder. Sinds juni 2020 is zij bestuurslid bij de NBA. In 2021 verscheen haar boek ‘Voor onze dochters’. Hierin onderzoekt zij onze biologische en culturele evolutie op zoek naar de oorsprong van en de motieven voor vrouwenonderdrukking. Zij gelooft dat meer vrouwelijk leiderschap leidt tot cultuurverandering. 

Amanda Büthker AA

Opdrachtmanager Accountancy & Advies bij HLB Witlox Van den Boomen

Amanda krijgt energie van het contact met de klanten. Haar enthousiasme voor de accountancy deelt ze in presentaties aan studenten. Amanda vindt het belangrijk dat iedereen doet wat hij leuk vindt. Vrouwen die weten wat ze willen inspireren haar. 

Martine Cranendonk

Ambassadeur community Women Leadership

Martine werkt als zelfstandig adviseur en mentor. Ze adviseert op het gebied van kwaliteitssystemen en AVG. Martine vindt de opleiding van nieuwe accountants belangrijk, daarom begeleidt ze referaattrajecten in de praktijkopleiding tot accountant. Daarnaast is Martine mentor in persoonlijke ontwikkeling van (aankomend) accountants. Martine is ervan overtuigd dat een vrouw alles kan bereiken en is daarom ambassadeur bij Women Leadership.

Esther van Huizen

Partner bij HLB Blömer accountants en adviseurs

Nieuwe initiatieven bedenken, onderzoeken en in de organisatie lanceren is een van haar speerpunten. Waarbij klanten en collega’s centraal staan. Hoe helpen we ze verder in hun groeistrategie en ontwikkeling. Zo ook bij de community Women Leadership vindt ze het belangrijk om zowel de organisaties als de vrouwen in de accountancy business te helpen bij het realiseren van hun ambities.

Claudia Koppen-van Rouwendaal AA

Sr. Manager Learning & Development bij Baker Tilly Nederland

Claudia richt zich op de ontwikkeling van medewerkers in een lerende organisatie. Daarnaast begeleidt zij teams op het gebied van intrinsieke motivatie. Een moment van reflectie op ieders talent, energiebalans en samenwerking. Dat doet zij ook vanuit haar eigen onderneming Pure Colors. Groei & verbinding zorgt voor energie en dat is ook precies wat de Community Women Leadership brengt.

Jannine van Lieshout

Registeraccountant | Bestuurder

Jannine RA heeft na een loopbaan als openbaar registeraccountant met veel plezier gewerkt als CFO in de levensmiddelenlogistiek. Zij heeft brede financiële kennis opgebouwd en ervaring opgedaan op het gebied van organisatieontwikkeling, duurzaamheid en verandermanagement. Zij vervult tevens diverse bestuurlijke functies waarin zij deze thema’s vanuit een ander perspectief kan belichten.

Kavita Nandram PhD RA

ESG Reporting Manager bij Ahold Delhaize

Kavita is ruim 10 jaar werkzaam geweest in de auditpraktijk als manager audit en assurance bij PwC en toezichthouder bij de AFM. Zij is nu in de afrondende fase van haar promotieonderzoek. Kavita treedt regelmatig op als spreker/gastdocent op (inter)nationale podia en is programmadirecteur van de executive opleiding ESG Academy aan de Universiteit van Amsterdam.

Martina Sarris

Ambassadeur community Women Leadership

Martina werkt als accountant bij Novak en ondersteunt diverse accountantsorganisaties met kwaliteit, kwaliteitssystemen en educatie. Voor de ontwikkeling van ons vak draagt ze actief bij aan het opleiden van toekomstige accountants. Dat doet ze onder andere als bestuursvoorzitter bij het Stagebestuur van het NBA Stagebureau, als examinator voor de praktijkopleiding MKB en als docente bij verschillende onderwijsinstellingen.

Ruth Sival-Groeneveld

Voorzitter Stichting Women's Gathering Foundation

Ruth is de oprichtster van ORG Accountant & Belastingadviseur. Zij draagt - ook middels haar onderneming- bij aan projecten die vrouwen en tienermeisjes empoweren en stimuleren in het ontdekken en benutten van hun talenten.

Carin Welters

Partner Baker Tilly Nederland

Carin werkt ruim 20 jaren in de accountancy sector. Zij is partner van Employment Advisory bij Baker Tilly. Naast haar juridische praktijk is zij binnen Baker Tilly mede verantwoordelijk voor de programma’s in het kader van gedrag & cultuur. Carin is er van overtuigd dat meer vrouwen in leidinggevende posities leidt tot meer succesvolle besluitvorming.

Marjorie Winter AA

Director/ MBM Accountancy

Marjorie werkt ruim 23 jaar binnen de accountancybranche. Naast haar passie voor het vak haalt ze veel energie uit de 1 op 1 klantbenadering en ontwikkeling van collega’s en studenten.

Vrouwelijk leiderschap betekent voor haar “gezamenlijk” een krachtige statement maken. Ik ben ervan overtuigd dat als wij naast de vrouwen ook mannen “meeliften” in het proces wij tot een geslaagde missie zullen komen.

Heb je een vraag over deze community? Neem contact op met:

Danie Duzant

Danie Duzant

Community manager & stafmedewerker ethiek en gedrag

Login of meld je aan voor de Community Women Leadership

Ook als niet NBA-lid ben je welkom in deze community. Je kunt je dan aanmelden als gast.

Aanmelden voor NBA-leden