Bestuur NBA

Het bestuur bestaat uit tien personen die door de ledenvergadering zijn benoemd en drie personen die worden afgevaardigd door de verschillende ledengroepen. Op grond van de wet heeft het bestuur zowel een voorzitter als een plaatsvervangend voorzitter.

sgpb_375_600.jpg

Cybersecurity Health Check ontwikkeld voor middelgrote bedrijven

Vanaf dinsdag 11 september a.s. is de Cybersecurity Health Check beschikbaar, een instrument ontwikkeld voor middelgrote bedrijven om met cybersecurity aan de slag te gaan. Tevens kan het instrument gebruikt worden door accountants om het gesprek op dit onderwerp aan te gaan. De health check is het resultaat van een unieke samenwerking van de vier grote accountantsorganisaties Deloitte, EY, KPMG en PwC die op verzoek van de Cyber Security Raad het instrument hebben ontwikkeld. De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) zal dit instrument onder haar vlag publiceren en verspreiden onder hun leden. Ook de SRA (Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-administratieconsulenten) en vijf middelgrote accountantskantoren werken mee aan dit initiatief. De Cybersecurity Health Check is tevens te vinden op de website van het Digital Trust Center (DTC).

Van der Vegte gekozen tot nieuwe voorzitter NBA

Marco van der Vegte (50) is op de ledenvergadering van de NBA in Bussum op maandagmiddag 18 juni 2018 gekozen als nieuwe voorzitter van de beroepsorganisatie van accountants. Hij nam de voorzittershamer over van Pieter Jongstra, die drie jaar lang de beroepsorganisatie aanvoerde. 250 van de in totaal 284 uitgebrachte stemmen (88%) waren voor Van der Vegte. Op de vorige ledenvergadering van de NBA was kandidaat-voorzitter Van der Vegte al als tijdelijk extra lid toegevoegd aan het algemeen bestuur. De voorzitter van de NBA moet volgens de eigen regels worden gekozen uit het zittende bestuur

Bestuurssecretariaat

  • drs. Frans van Schaik AA RA
  • Postbus 7984
  • 1008 AD Amsterdam