Belastingdienst wijst ondernemers met problematische (corona)schulden op hulp, zoals Geldfit

In juli start de Belastingdienst met het sturen van invorderingsbrieven aan ondernemers met coronaschulden die nog niet of onvoldoende hebben afgelost. Voor levensvatbare ondernemingen heeft het zin om te bekijken in hoeverre schuldsanering nog mogelijk is of een verlenging van de aflossingstermijn van 5 naar 7 jaar. Voor ondernemers met ondernemingen zonder toekomstperspectief, is ‘gezond’ stoppen vaak de beste optie.

De overheid roept ondernemers met geldzorgen op om in actie te komen. Zo is er Geldfit, een platform dat de ondernemer bijstaat met hulp en advies. Geldfit is er ook voor financiële dienstverleners, waaronder accountants.

Hebt u klanten met financiële zorgen? En lukt het hen niet om bijvoorbeeld corona-achterstanden af te lossen? Geef aan dat snelle actie nodig is. Binnenkort trekt de Belastingdienst het bijzonder uitstel in van ondernemers die nog niet zijn gestart met betalen. Wacht daarom niet langer en bekijk wat de mogelijkheden voor je klanten zijn.

Meer informatie

De Belastingdienst wijst op de volgende mogelijkheden voor hulp:

  • Voor hulp en advies: bel gratis naar 0800 8115 of ga naar: nl/zakelijk
  • Voor meer informatie over bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis: Kijk op nl/bijzonderuitstel
  • Voor meer informatie over de campagne van de overheid over geldzorgen: ga naar de campagne-website

NB: Wellicht ook een onderwerp om aan te kaarten in de eerste online ontbijtsessie van de Community Fiscale updates en input Beconoverleg op 7 juli a.s. Aanmelden kan op het NBA Community Platform.