Foutherstel opdrachtbevestiging controle jaarrekening oob

Op 26 oktober 2022 publiceert de NBA een aangepaste vraagstructuur om de opdrachtbevestiging voor de jaarrekeningcontrole bij een oob te genereren (voorbeeldbrief 1.1.1). In de voorgaande versie zat een fout.

Door het foutherstel van de vraagstructuur in de generator bevat de voorbeeldbrief nu wel de uitleg over de meldplichten op grond van de artikelen 7 en 12 van de EU-verordening voor de jaarrekeningcontrole bij een oob. Hiermee is deze nu gelijk aan de Word-versie.

Toekomstige aanpassingen

  • De NBA test momenteel de implementatie van de nieuwe NBA Taxonomie 2.1. Deze taxonomie stelt gebruikers van de NBA-verklaringengenerator in staat XBRL-instances van controleverklaringen te genereren die de nieuwe paragrafen over de controleaanpak frauderisico’s en continuïteit bevatten. Met deze taxonomie worden ook XBRL-instances van nieuw-format-beoordelingsverklaringen mogelijk.
  • De NBA werkt verder aan een update van de rapportages voor een juridische transactie (inbreng, fusie en splitsing, NBA-voorbeeldteksten, sectie II, hoofdstukken 16, 17 en 18, Nederlands en Engels).