» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #44: Host Sven Budding in gesprek met de kwartiermakers. Via Spotify, Apple Podcast, Google of Simplecast.

De Kwartiermakers toekomst accountancysector presenteerden hun slotrapportage 'Druk en tegendruk' op 21 november in Den Haag. De veranderingen in de sector gaan te traag en druk van buiten blijft nodig, aldus De Vries en Fonteijn.

Op 11 december gaan accountants zelf in gesprek over hun bevindingen, tijdens het voorprogramma van de NBA-ledenvergadering. In aanloop daarheen reageren de kwartiermakers in Vitamine A op vragen van host Sven Budding over hun eindrapport.

Commentaren

Naast de kwartiermakers spreekt Sven met enkele nauw betrokkenen bij de sector: hoogleraar Marcel Pheijffer reageert op de aanbevelingen rondom fraude. Emeritus-hoogleraar Leen Paape, lid van de Expertgroep Educatie, gaat nader in op opleiding en beroepsprofiel.

En Maaike Westra, vanaf 1 januari voorzitter van de NBA Young Profs, kijkt naar het rapport door de bril van de jongste generatie accountants.

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.