Met deze aanpassing zijn geen inhoudelijke wijzigingen beoogd. Het gaat voornamelijk om het corrigeren van verkeerde verwijzingen. Enkele gerelateerde aanpassingen in de NV COS zijn rechtstreeks verwerkt in de NV COS 2023.

Reacties op consultatie 

Het voorstel tot aanpassing is in concept geconsulteerd (19 juli - 19 september 2022). Er is één consultatiereactie ontvangen. Deze reactie heeft niet geleid tot een aanpassing van het consultatievoorstel, maar bestond uit het verzoek om de 'begrippenlijst bij de HRA' in de Handleiding Regelgeving Accountancy (HRA) op te nemen.

Wat is er gedaan met bovenstaande reactie?

Voor nu wordt in de HRA 2023 een verwijzing met een link opgenomen naar de desbetreffende webpagina met de begrippenlijst bij de HRA.

De NBA is bezig met een project om de HRA online beter toegankelijk te maken. Vanaf HRA 2024 zijn definities automatisch te zien in de online HRA. De verschillende definities zijn nu alleen te vinden in artikel 1 van de desbetreffende regeling. In de Nadere voorschriften controle- en overige standaarden (NV COS) staan de definities onder het kopje 'Definities' van de specifieke standaard en in Standaard 000N 'Aanvulling op de definities in de Standaarden van de NV COS'.

Download