Examenvrees en mondeling examen

De vakantie is voorbij en het examenseizoen is weer van start gegaan. Het liefst meld je je gelijk aan voor het mondeling examen, maar jouw examenvrees houdt je tegen. Wat nu? De NBA helpt je graag op weg, zodat jij je examen met vertrouwen tegemoet gaat.

Allereerst, je staat er niet alleen voor. De NBA is er ook voor jou. Kamp je met examenvrees? Heb je bijvoorbeeld last van sociale angst of faalangst en lukt het daardoor niet je examen te halen? Het examenteam is er voor jou en we kijken graag hoe we je het beste op weg kunnen helpen.

Samen sta je sterk! Tip van ons: laat je portfolio en presentatie doornemen door een kritische collega die de accountantstitel al heeft. En laat hem of haar hier kritische vragen over stellen. Kijk met de kennis en ervaring van nu nog eens naar je opdracht in het verleden en bedenk wat je wellicht anders had kunnen aanpakken. Dit helpt je om goed voorbereid te zijn op mogelijke vragen van de examinatoren.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een gouden tip van een examenkandidaat: richt je op Standaarden en hoe deze zijn opgebouwd. Wanneer je dit toepast op een recent afgerond samenstel-/controledossier zul je hier (waarschijnlijk) een logische opbouw in zien. Hierdoor leer je om op het examen vanuit de Standaarden te denken en niet vanuit de werkprogramma’s die je gewend bent om op kantoor te  gebruiken.

Daarnaast is het goed om vanuit jouw dossier te kijken wat het effect zou zijn op jouw werkzaamheden / verklaring als je geen toereikende informatie hebt gekregen van het management. 

De HRA is je belangrijkste houvast, bestudeer deze en richt je op de samenhang tussen de verschillende Standaarden.

Tot slot, meld je aan voor een van onze examentrainingen. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat je te wachten staat.

Wil jij de examentraining volgen?

Maak hier je keuze en scrol naar beneden voor de data:

Vragen

Heb je vragen? Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Telefoon: 020 301 04 40
E-mail: praktijkopleiding@nba.nl