Eed van de Week: Emre Tosyagülü

Vrijdag 4 november legde Emre Tosyagülü de beroepseed af. "Een mooi begin van een nieuw hoofdstuk." Emre werkt bij Van Zomeren & van der Graaf Advies en Accountancy. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

NBA_LinkedIn_eed van de week_Emre Tosyagülü_1200x749.jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Na het afronden van de mbo-opleiding administrateur wilde ik meteen beginnen met werken. Ik was nog jong, dus familie en vrienden overtuigden mij om verder te studeren. Gezien mijn vooropleiding was hbo bachelor accountancy een logische keuze. De motiverende leeromgeving op Hogeschool Rotterdam bevestigde later mijn keuze. Vanaf dat moment was mijn doelstelling accountant worden."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Het afleggen van de eed is een bijzonder sluitstuk van het opleidingstraject tot AA. Daar ben ik erg trots op. Het is een mooi begin van een nieuw hoofdstuk, waarnaar ik al jaren toe leef."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Na werkzaam te zijn geweest bij verschillende kantoren van klein tot groot, werk ik momenteel al bijna twee jaar bij Van Zomeren & van der Graaf Advies en Accountancy (VZG) als accountant/relatiebeheerder. Naast de accountancy- en fiscale diensten is het kantoor gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden bij overnames, fusies, bedrijfsopvolgingen, verkoop van de onderneming en financieringsoplossingen."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"VZG is een groeiend accountantskantoor met drie vestigingen, waarbinnen iedereen zichzelf kan zijn. Binnen het kantoor staat de balans tussen werk en privé centraal. Er is een prettige, open sfeer tussen collega's en richting klanten. Het geeft mij een voldaan gevoel om te bijdragen aan de beheersbare groei van het kantoor."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?

"Ik heb een klantenpakket uit verschillende branches binnen het mkb. Naast het uitvoeren van advies- en samenstelopdrachten ligt mijn interesse ook bij overige assurance-opdrachten, zoals subsidie- en beoordelingsopdrachten. Momenteel ben ik gespecialiseerd in de actuele NOW-opdrachten.

Het uitoefenen van invloed op de toekomst van het accountantsberoep vind ik een interessant thema. De relatie met de klant is belangrijker geworden in de huidige rol van de accountant. Er wordt niet langer uitgegaan van het aanbod van de accountant, maar meer van de behoefte van de klant. Daarom leg ik de focus bij het aanpakken van de vraagstukken op een persoonlijke aanpak. Ik vind het leuk om mij in ieder geval bezig te houden met het continu verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening. Op deze manier hoop ik bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het accountantsberoep."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 34 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"In tien jaar tijd kan veel veranderen. Daarom vind ik het lastig om op dit moment daarover iets specifieks te zeggen. Wellicht dat ik ooit mijn eigen kantoor ga starten. Op korte termijn heb ik geen concrete plannen en hoop ik mijzelf verder te blijven ontwikkelen."