Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment? 
"De keuze om accountant te worden begon toen ik de bachelor economie en bedrijfseconomie ging studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik had toen nog geen idee welke richting ik op wilde gaan, maar ik wist wel dat ik een passie had voor cijfers. Langzamerhand begonnen de accountancyvakken mij aan te spreken, waarna ik mij binnen de bachelorstudie in accountancy ben gaan specialiseren. Het doorslaggevende moment om accountant te worden was de zogenoemde 'Bachelor Accountancy Day', waarbij accountants van de big four mij enthousiast maakten om de accountancysector in te stappen. Op die dag besloot ik om registeraccount te worden."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Het voelt als een bijzonder moment. Het is het moment waarop ik de jarenlange studie afsluit. Alle lange dagen - en korte nachten - die alleen maar in het teken stonden van studeren zijn eindelijk tot een eind gekomen. Het feit dat ik dit moment kon vieren in het bijzijn van mijn familie maakt het voor mij extra speciaal.
Hoewel het afleggen van de beroepseed een mooi moment is, voelt het niet alsof ik iets nieuws verklaar. De fundamentele beginselen waaraan ik mij dien te houden als accountant, zijn altijd al onderdeel geweest van mijn persoonlijke principes. De beroepseed voelt voor mij dan ook meer als een bevestiging. Een bevestiging dat ik het juiste beroep uitoefen."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Op het moment van schrijven ben ik nog werkzaam bij Eneco als interne auditor, maar per 1 juni ga ik aan de slag bij IMCD als interne auditor."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Voor nu is het eigenlijk nog te vroeg om hierop een antwoord op te geven. Wel is het zo dat ik ongeveer 30 procent van mijn tijd bezig ben met het uitvoeren van (financiële en operationele) audits van de buitenlandse entiteiten van IMCD. Ik moet dan ook regelmatig reizen naar verschillende uithoeken van de wereld om mijn werk te kunnen doen. Dat is bijzonder als accountant - als reislustig persoon is dat een aardige bijkomstigheid. Verder opereert de organisatie internationaal in een specifieke sector en is het beursgenoteerd aan de Euronext Amsterdam, wat het een uitdagende omgeving maakt om in te werken. De organisatie heeft dan ook veel professionals in huis heeft waarvan de gehele organisatie leert en doorgroeit."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?
"Door het feit dat ik mij als interne auditor naast financiële audits ook bezighoud met onder andere operationele-, IT- en compliance audits, kijk ik met een andere blik naar de organisatie dan een externe auditor. Door deze thema's ging ik uiteindelijk als interne auditor aan de slag. Deze thema's maken mij nog altijd enthousiast. Ik leer nog steeds elke dag bij."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 28 jaar oud."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Voor nu heb ik nog veel plezier in mijn huidige werk als auditor, dus ik verwacht dat ik in de komende jaren zeker nog als auditor werkzaam zal zijn. Ik heb geen glazen bol, maar ik sluit niet uit dat ik over tien jaar een andere rol binnen de accountancysector zou willen vervullen. De tijd zal het uitwijzen."