Samenstelling van de Raad

De NBA-Signaleringsraad bestaat uit zes leden, waarvan één lid niet-accountant. Voor de leden is een profielschets opgesteld.

Namens de NBA

Aanwezig bij de bijeenkomsten van de NBA-Signaleringsraad namens het NBA bureau zijn: Robert Mul, Director Public Trust en als NBA MT-lid verantwoordelijk voor het programma Kennis Delen en Jan Jaap Boontjes, secretaris NBA-Signaleringsraad, eindredacteur en programmamanager Kennis Delen.

Samenstelling van de raad

Leen Paape

Voorzitter Signaleringsraad

Leen Paape is hoogleraar op de universiteit van Nyenrode en voorzitter van het Nyenrode Corporate Governance Institute. Nevenfuncties zijn onder andere toezichthouder bij de Goldschmeding Foundation, lid van de Raad van Toezicht bij Univé Dichtbij en lid van de Raad van Toezicht bij SNS Reaal Pensioenfonds. Bij de NBA is hij Voorzitter van de Raad voor de Praktijkopleidingen.

pasfoto Anoek Bastiaens

Anoek Bastiaens

Lid Signaleringsraad

Anoek is General Manager Corporate Audit Services bij NN Group. Ze heeft jarenlange internationale ervaring in de financiële sector, met een focus op Finance & Risk, Ops & IT, Change Management en Stakeholder Management.

Arnout van Kempen

Lid Signaleringsraad

Arnout is zelfstandig compliance officer voor (grotere) mkb-kantoren en docent voor SRA, NBA en Saxion Hogeschool. Daarnaast is hij lid van het platform niet-OOB-kantoren.

Gerard van Olphen

Lid Signaleringsraad

Gerard is CEO van de APG Groep. Hiervoor vervulde hij diverse functies in de financiële sector.Zo was hij van 2002 tot 2013 Chief Finance & Risk Officer bij Achmea, waar hij in 2008 ook werd aangesteld als vicevoorzitter van de RvB.

Jan Willem Velthuijsen

Lid Signaleringsraad

Jan Willem is Chief Economist en Partner Economics bij PwC Europe, met een focus op Energie, Gezondheidszorg en Telecom. Hij is Hoogleraar voor de Executive MBA Oil & Gas Industry aan de Rijksuniversiteit Groningen. Jan Willem heeft ruime ervaring op het gebied van strategische en economische vraagstukken en gespecialiseerd in competitie en regulering, econometrie, markt- en vraaganalyses en complexe waarderingen.

Jan Rijken

Lid Signaleringsraad

Jan is partner bij VDGC accountants en belastingadviseurs en beschikt over ruime ervaring als MKB Accountant. Hij is toetser voor de Raad voor Toezicht. Tevens is hij voorzitter commissie marketing en communicatie van de SRA en lid beroepenveldcommissie Accountancy van de Hogeschool Utrecht.