Privacy Officer (24 uur per week)

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is op zoek naar een privacy officer voor 24 uur per week.

Over de NBA

Het beroep van accountant is volop in beweging; de accountant krijgt een steeds belangrijkere rol bij thema’s als fraude en duurzaamheid.

De NBA is de beroepsorganisatie van alle - ruim 22.000 - accountants in Nederland. Dagelijks zet zij zich in voor haar leden en richt zij zich op actuele, maatschappelijke vraagstukken. Met ongeveer 130 medewerkers is onze organisatie klein genoeg om iedereen persoonlijk te leren kennen en groot genoeg om uitdaging en een professionele werkomgeving te bieden. De betrokkenheid is hierdoor hoog, de lijntjes zijn kort en goede samenwerking is essentieel. Zo leveren wij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het accountancyberoep.

Om het beroep naar het volgende niveau te brengen, leggen we de lat hoog. We zijn een ambitieuze organisatie en zetten altijd stappen om de kwaliteit verder te verhogen. Jouw ideeën en initiatieven zijn hierin onmisbaar. Daarnaast ontstaan zo talloze ontwikkelingsmogelijkheden waardoor je ook zelf continu stappen zet.

Jouw nieuwe rol Als privacy officer ben je het aanspreekpunt voor privacy-aangelegenheden en je hebt hierin een informerende en adviserende rol. Goede communicatieve vaardigheden zijn dan ook onmisbaar. Je houdt je onder meer bezig met de behandeling van datalekken en het opstellen en beoordelen van verwerkersovereenkomsten. Je zorgt er ook voor dat het register van verwerkingen actueel blijft en onderhoudt het contact met de externe functionaris gegevensbescherming van de NBA.

Met name bij de behandeling van datalekken is een proactieve aanpak een must. Verder stel je interne procedures en een intern jaarplan privacy op en zorg je ervoor dat deze worden uitgevoerd. Ten slotte: Als privacy officer ben je een sparringpartner van de organisatie en waar nodig word je betrokken bij verschillende projecten waarbij gegevensbescherming en privacyaspecten een rol spelen. Zo gaat op dit moment bij de NBA veel aandacht uit naar het project Datagedreven organisatie.

Wat heb je nodig om succesvol te zijn

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO opleiding
 • Je hebt 2-3 jaar ervaring op het gebied van gegevensbescherming
 • Je bent praktisch en besluitvaardig ingesteld
 • Je beschikt over goede schriftelijke en communicatieve uitdrukkingsvaardigheden
 • Je bent een initiatiefnemer die houdt van een resultaatgerichte aanpak en komt met voorstellen hoe een gezamenlijk resultaat behaald kan worden

Wat mag je verwachten van je nieuwe werkgever

Je gaat werken in een organisatie die volop in beweging is en waar de focus ligt op maatschappelijke relevantie en kwaliteit. In een functie met een hoge mate van zelfstandigheid die volop ruimte biedt voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. De NBA heeft een platte organisatiestructuur. Verder zijn er ruime mogelijkheden om door te groeien en een flexibel thuiswerkbeleid. 

 • Een passend salaris
 • Een 13e maand
 • Een uitstekende pensioenregeling
 • 29 vakantiedagen (op basis van 38 uur) en de optie om roostervrije dagen op te bouwen
 • Een thuiswerkvergoeding
 • Korting op bedrijfsfitness
 • Uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en de mogelijkheid om je functie zelf vorm te geven

Enthousiast geworden?

Mooi! Solliciteer dan direct en stuur je cv en (korte) motivatie naar Sandra.Boerekamp@hays.com. De sollicitatieprocedure bestaat uit maximaal twee gesprekken; ook een assessment is onderdeel van het proces.

Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Sandra Boerekamp op 06-51498940. Zij vertelt je graag meer!