Voorprogramma NBA-ledenvergadering

Maandag 13 juni 2022, 14.30-15.30 uur

Titel: Werken met Young Professionals

Thijs Launspach (315x236)Thijs Launspach (1988), psycholoog en schrijver, spreekt over werken met een nieuwe generatie. Hij schreef de bestseller ‘Fokking Druk’, ‘Werk kan ook uit’ en ‘Werken met Millennials’. Hij schrijft wekelijks een column in het Algemeen Dagblad.

Millennials komen in rap tempo de arbeidsmarkt op, zeer welkom in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze jonge werkenden en de generaties voor hen? Zijn millennials echt zo anders dan andere generaties?
Hoe trekken werkgevers de nieuwe generatie het beste aan en wat kun je als manager doen om goed leiding te geven aan deze groep? Hoe voorkom je dat ze te snel weer uitstromen of veel erger: dat zij voortijdig opbranden - een van de grootste uitdagingen onder jonge werknemers.

Daarna gaan we, onder leiding van gespreksleider Gerrit Heijkoop, natuurlijk in gesprek met young professionals. Hoe kijken zij aan tegen leiderschap?  Wat motiveert hen, wat frustreert hen. En wat hebben zij nodig?