Archief nba.nl

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is een publieksrechtelijke beroepsorganisatie (PBO). Informatie van de NBA moet goed vindbaar zijn, zowel informatie van nu als uit het verleden. Sinds 15 oktober 2021 wordt er daarom dagelijks een kopie gemaakt van www.nba.nl.

Bent u niet op zoek naar actuele informatie, maar wilt u weten wat er eerder op deze website werd gepubliceerd? Bekijk dan het archief op https://minfin.sitearchief.nl/?subsite=nba#archive.

Archiefwet

Als PBO of zelfstandig bestuursorgaan moet de NBA voldoen aan de Archiefwet. Speciaal voor het archiveren van websites heeft de overheid richtlijnen opgesteld die door haarzelf en door organisaties als de NBA moeten worden gevolgd in het beschikbaar houden van online informatie. Sinds 2021 is deze vorm van archiveren verplicht. Lees meer op Webarchivering Rijk | Projecten | Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding.

Hoe werkt het webarchief?

De archiefdienst maakt dagelijks een kopie van de hele website www.nba.nl. Het archief werkt als volgt:

  • Navigeer door de website op een bepaalde dag in het verleden door op de kalender (in het grijze menu links) een datum te selecteren. U kunt teruggaan tot 15 oktober 2021.
  • Zoeken in de website werkt anders dan u gewend bent op nba.nl. U kunt de website alléén doorzoeken via de zoekbalk onder de kalender. De zoekvelden zoals u op nba.nl gewend bent, werken niet in het archief.

Nieuwsarchief 2015-2021