Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
 "Na het afronden van het vwo waren de mogelijkheden voor een vervolgstudie oneindig. Elke open dag die ik bezocht werd mijn blik verder verruimd door mensen die met veel passie over een mogelijke vervolgstudie vertelde. Accountants are going to safe te world, klonk het bij een aftrap van een open dag op Nyenrode voor een overvolle zaal potentiële studenten. Dat wij als accountants de sleutel zijn tussen bedrijven, wet- en regelgeving en hiermee dus ook de toekomst was voor mij een nieuw perspectief van waaruit ik het beroep nog niet eerder had bekeken. Voor het aanpakken van grote maatschappelijke problemen is het immers van belang dat bedrijfsrapportages duidelijk en transparant zijn. De maatschappelijke rol die wij als accountants vervullen wordt nogmaals benadrukt door hedendaagse thema's zoals bijvoorbeeld duurzaamheid en digitalisering. De belangrijke poortwachtersfunctie van de accountant sprak mij enorm aan. Dat wij als accountants de wereld alleen niet gaan redden is evident, maar impact maken we zeker."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Toen ik in 2016, na het afronden van het vwo, startte met de bachelor accountancy op Nyenrode leek het afleggen van de beroepseed een ver-van-mijn-bed-show. Gaandeweg kwam het uiteindelijke doel, waar ik hoopte te komen, steeds dichterbij. Het was een lang en intensief traject, wat niet altijd even leuk was. Maar zou ik het nog een keer kiezen als ik acht jaar terug de tijd in kon? Dat zonder twijfel! De beroepseed afleggen voelt dan ook als een bekroning van ruim zeven jaar hard werken."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk bij EY binnen de auditpraktijk als senior."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"In mijn optiek is het creëren van een echt teamgevoel en binding op de werkvloer de sleutel tot succes om een werkplek bijzonder te maken. In de afgelopen jaren merkte ik dat het enorm belangrijk is om fijne collega’s om je heen te hebben. Collega's waarmee je niet alleen kan lachen, maar die ook naar je omkijken en je ondersteunen op cruciale momenten. De cultuur en een open werksfeer binnen een kantoor is mijns inziens van groot belang om ondanks de hoge werkdruk en krapte op de arbeidsmarkt personeel te behouden en hervormingen in de sector door te voeren."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waar je je bijzonder in interesseert?
"Data-analyse heeft een enorme impact gehad op zowel de inrichting als de uitvoering van de controle. Met efficiënte inzet van data-analyse kunnen we de kwaliteit verbeteren. Ik vind het enorm leuk om nieuwe dingen te leren en om betrokken te zijn bij de transitie naar een data-gedreven audit."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben 27 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Ik vind het werk wat we doen enorm leuk en hoop dat ik over tien jaar nog steeds goed op mijn plek zit binnen de accountancy. Eveneens zie ik mijzelf over tien jaar op Nyenrode doceren om hiermee hopelijk nieuwe studenten te enthousiasmeren voor het vak."