Foto Kay van den Elzen

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Ik viel voor de studie accountancy door mijn passie voor cijfers die ik al op jonge leeftijd had. Economie, management & organisatie en wiskunde waren de vakken waarbij ik mij comfortabel voelde. Gedurende mijn stages kwam ik erachter dat ik het erg leuk vind om in de keuken van diverse ondernemingen te kijken. Dit gaf voor mij de doorslag om verder te willen gaan in dit veelzijdige beroep, een dag als accountant is zelden saai. Al denkt mijn vriendin daar aan de keukentafel vaak anders over…"

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Het is voor mij erg bijzonder om de beroepseed af te leggen, in het bijzijn van mijn familie en vriendin. Na een periode van veel studeren, veel uren stages lopen, praktijkervaring opdoen, ben ik er aan toe de eed af te leggen.
Het afleggen van de eed is voor mij een bewustwording van de verantwoordelijkheden die ik met mij meedraag bij het uitoefenen van het beroep. Daarnaast is het een bekroning voor al het harde werk in de afgelopen jaren. Veel van mijn docenten en vrienden van vroeger zullen verbaasd zijn dat ik nu een beëdigd accountant ben! Ik weet dat mijn familie en vriendin erg trots op mij zijn, en stiekem ben ik ook wel trots op mezelf!"

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik werk nu zes jaar bij KPMG, waar ik per 1 oktober 2023 werkzaam ben als manager."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Het werken bij een big four-kantoor trekt mij erg aan gezien de grootte van de klanten en projecten. Ik heb het erg naar mijn zin bij KPMG, mede door de collega's en prettige werksfeer op kantoor Maastricht!"

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

"Ons beroep is erg veelzijdig, alle facetten zijn erg belangrijk en interessant. Wat mij aanspreekt is de mogelijkheid die de huidige technologische ontwikkeling ons biedt om steeds efficiënter en effectiever grote hoeveelheden data te analyseren. Ik vind het interessant om mij hierin te verdiepen."

Wat is je leeftijd?

"7 oktober moest ik eraan geloven en werd ik dertig jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Over tien jaar hoop ik nog steeds werkzaam te zijn als ervaren accountant bij KPMG. Ik hoop in het bijzonder dat ik ook anderen kan inspireren om voor het vak accountancy te kiezen en hen te begeleiden bij hun loopbaan. 
Over tien jaar hoop ik daarnaast met mijn verloofde een gezinnetje te hebben waarvan in kan genieten in mijn vrije tijd!"