Foto Carlijn Oerlemans

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Op het hbo rondde ik de opleiding 'Finance en Control' af. Na deze opleiding vond ik dat ik nog niet klaar was met studeren en keek daarom naar een master. De keuze ging tussen een master in finance of accountancy. De master in accountancy sprak mij het meest aan en ik dacht 'we kijken wel hoe ver ik kom, ik kan altijd nog gaan werken'. Het liep eigenlijk op rolletjes en ik rondde zowel mijn pre-master accountancy als de master accountancy af. Mijn afstudeerstage deed ik bij Deloitte en daar bleef ik plakken. Zo rolde ik eigenlijk de accountancy in."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Het afleggen van de beroepseed voelt als HET eindstation van het traject tot registeraccountant. Een mooi en welverdiend moment."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Na mijn start te hebben gemaakt in de externe controlepraktijk bij Deloitte, werk ik op dit moment bij zorgverzekeraar CZ als internal auditor."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Er zijn veel redenen die het bijzonder maken om bij CZ te werken. Ten eerste is de zorgsector een interessante en dynamische omgeving om in te werken. De zorg is altijd in beweging en in ontwikkeling waardoor je je als interne auditor nooit hoeft te vervelen. Ten tweede vind ik het bijzonder om als internal auditor te werken. Je kunt namelijk echt iets betekenen voor het bedrijf en met de kennis die je over de jaren opdoet word je een echte expert. Ten slotte kent CZ een fijne werksfeer en hebben we bij de IAD een fantastisch team. Ik ben erg blij dat ik daarvan onderdeel uitmaak."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?

"Binnen CZ zijn de aandachtsgebieden en thema's bijna ontelbaar. Ik mag me vooral bezighouden met alles rondom de Wet langdurige zorg (Wlz). Er zijn meerdere verantwoordingen die wij als interne auditdienst controleren door een reviewmodel met de externe accountant. In de drie jaar dat ik bij CZ werk, groeide ik enorm in mijn kennis over de Wlz en dat vind ik echt tof. Daarnaast hebben we ook te maken met verschillende toezichthouders, waardoor ons werk een extra dimensie krijgt."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 29 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Poeh, ik vind het lastig om te zeggen waar ik mezelf zie over tien jaar op werkgebied. Ik hoop dat ik over tien jaar nog steeds met veel plezier mijn werk doe, ander moet ik wellicht wat anders zoeken. Met de kansen die ik krijg bij CZ en de interessante uitdagingen binnen de zorgsector, zie ik mijzelf nog niet zo snel vertrekken. We laten het gewoon de tijd uitwijzen."