Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Vanaf de basisschool wilde ik altijd al iets met cijfers doen. Toen ik in havo 3 mijn profiel moest kiezen hoefde ik niet lang na te denken: economie en maatschappij. Eén van de vakken in dit profiel betrof management & organisatie. Dit vond ik een interessant vak waardoor ik besloot om een dagje mee te lopen met een student van de opleiding accountancy op de Avans Hogeschool in Breda. Deze meeloopdag beviel me erg goed, waarna ik me direct inschreef voor deze opleiding.

Doordat ik mijn propedeuse in één jaar behaalde, had ik twee keuzes om mijn opleiding te vervolgen: voltijd of duaal. Ik koos destijds bewust voor de duale variant. Ik kon zo tijdens mijn opleiding veel praktijkervaring opdoen. Tijdens mijn duale werkperiodes liep ik mee op de samenstel- en de controleafdeling van Moore DRV. De werkzaamheden en het vele cliëntencontact in de controlepraktijk deden mij besluiten om na mijn hbo-opleiding verder te studeren tot registeraccountant."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Het afleggen van de beroepseed voelde voor mij als een bijzonder moment dat ik vierde met mijn familie. Na een intensieve opleiding plus praktijkstage had ik mijn doel behaald."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik ben werkzaam als junior manager audit bij Moore DRV."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Binnen Moore DRV werk ik samen met gedreven professionals. Er is sprake van een fijne werksfeer, waarbij naast hard werken ook tijd is voor een praatje over het weekend of een potje tafelvoetbal met elkaar. Er is sprake van een open cultuur en volop ruimte om jezelf te ontwikkelen (bijvoorbeeld door middel van verschillende development-programma’s). Daarnaast heeft Moore DRV een grote diversiteit qua cliënten."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waar je je bijzonder in interesseert? 

"Naast mkb-cliënten heb ik verschillende onderwijscliënten, welke actief zijn in het primair onderwijs, in mijn cliëntenportefeuille. Beide sectoren bieden mij veel uitdaging wat ik erg leuk en leerzaam vind."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 28 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Dat is een lastige vraag. De komende jaren wil ik me verder ontwikkelen als accountant en doorgroeien tot manager binnen Moore DRV. Wat ik over tien jaar doe, zal de tijd leren."