Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Voordat ik aan accountancy begon volgde ik een mbo- en hbo-opleiding richting marketing. Het was na mijn hbo-opleiding dat ik het gevoel had nog niet uitgestudeerd te zijn. Ik wist dat ik niet in de commerciële wereld van marketing verder wilde en om die reden ben ik gaan nadenken welke richting mij wel leuk leek en in verder wilde gaan. Ik merkte dat ik een affiniteit had met cijfers en hiermee graag werk. Ik miste voornamelijk het exacte gedeelte aan mijn eerdere studies. Dit merkte ik ook aan de bedrijfseconomische vakken die ik volgde op het hbo. Ik ging mij vervolgens verdiepen in de accountancystudie door naar open dagen te gaan en door in mijn netwerk informatie hierover te winnen. Tijdens mijn verdieping in de studie accountancy was ik snel overtuigd. Zowel de opleiding accountancy als het beroep spraken mij aan en ik vond dat dit bij mij paste. Vervolgens schreef ik mij in voor de premaster accountancy aan de Universiteit van Amsterdam. Ik kreeg vooraf te horen dat ik met veel deficiënties te maken zou krijgen tot het uiteindelijke doel, maar ik liet mij niet afschrikken. Vanaf het moment dat ik mijn keuze maakte, ging ik aan één stuk door. Na het afronden van de pre-master begon ik aan de master in accountancy, rondde ik de nodige deficiënties af. Ten slotte volgde ik de postmaster en mocht deze met succes afronden."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Na het behalen van mijn slotmondeling was ik erg opgelucht en blij. Dit was voor mij een verdienste/mijlpaal voor de lange weg en inspanning die ik mocht afleggen."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Ik ben recentelijk gestart als zelfstandig professional. Op het moment heb ik een opdracht bij EY als senior interim-accountant."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Het werken als zelfstandig professional bevalt goed en biedt diversiteit in de soorten opdrachten en klanten. Daarnaast biedt dit mij de mogelijkheid om mij verder en breder te ontwikkelen in het beroep. Daarnaast is het werken bij EY voor mij bijzonder, gezien het mijn eerste interim-functie is."

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

"Ik heb geen specialisaties, maar ik mocht vooral werken aan klanten in de productiesector en dit spreekt mij tot op heden aan. Daarnaast wil ik mij meer gaan verdiepen in ESG (environmental, social and governance). Ik ben van mening dat hier een toekomst en verandering in het beroep in zit en daarvan wil ik onderdeel uitmaken."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 34 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Ik wil mij vooral richten op het ontwikkelen binnen het vakgebied. Daarnaast wil ik ook persoonlijk blijven ontwikkelen. Tien jaar is een lange tijd en het niet weten wat er gaat komen is een uitdaging. Op het moment ben ik gelukkig met waar ik ben en ik hoop dit over tien jaar - ongeacht waar - nog steeds te zijn."