Eed van de week: Donna Maas

Vrijdag 13 oktober legde Donna Maas de beroepseed af. "Leuk moment om even stil te staan bij hoe hard ik heb gewerkt." Donna werkt bij Maas Accountants. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Donna Maas_template.jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Vroeger dacht ik dat het vak accountancy saai was. Man, wat heb ik me daarin vergist! Ik studeerde eerst hotel- en eventmanagement. Leuke studie maar niks voor mij om in die branche te werken. Toen ik een beetje had geproefd van de accountancy dacht ik: Goh in dit vak ben je niet gauw uitgeleerd en om later al die kennis met klanten en collega's te delen, leek me heel gaaf!"

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen? 
"Leuk moment om even stil te staan bij hoe hard ik heb gewerkt en wat ik heb bereikt tot dusver."

Waar werk je en wat is je functie daar? 
"Ik werk bij Maas Accountants in Den Haag als partner."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Mijn vader begon het bedrijf toen ik nog klein was. Om het stokje over te (gaan) nemen is mooi. We zijn een gezellig kantoor waar werkplezier zeer belangrijk is. De uitdaging om dit mooie bedrijf, met een onwijs leuk team, nog mooier en beter te maken is wat het zo gaaf maakt."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 
"Hm, ik ben wel redelijk generalistisch. Ik vind het leuk om overal wat van te weten, maar ook prima om vervolgens door te verwijzen naar de specialist als dat nodig is. 
Waarmee ik mij de laatste tijd wel veel meer bezighoud is de toekomst van ons beroep. Zowel de aard van ons beroep als de cultuur."

Wat is je leeftijd? 
"Ik ben 31 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen? 
"Oeh, dat is een lastige vraag. Ik ben een ondernemend type. Ik zal ongetwijfeld naast het kantoor uitbreiden veel verschillende leuke dingen erbij doen."