Eed van de Week: Sylvia Jansen-Muller

Vrijdag 3 november legde Sylvia Jansen-Muller de beroepseed af. "Het afleggen van de eed is een eerste stap. De belofte waarmaken is denk ik een belangrijkere stap." Sylvia werkt bij Publieke Sector Accountants. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

SylviaJansenMuller_template zonder logo.jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
"Na de middelbare school, de Havo, wilde ik vooral zo snel mogelijk in de praktijk aan de slag. Ik ontdekte de studie accountancy en de vakken wiskunde en economie gingen mij goed af op de middelbare school. Het leek me daarom een logische keuze. Na één jaar hbo ben ik naar Nyenrode gegaan, om daar in deeltijd de rest van mijn studie te volgen."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?
"Iedereen geeft altijd aan dat dit het einde is van een tijdperk. Dat is natuurlijk wel een beetje zo, maar het voelt ook als een nieuw begin als accountant in het register. Daarnaast is het afleggen van de eed een eerste stap. De belofte waarmaken is denk ik een belangrijkere stap. Ik kijk daarom enorm uit naar dit ‘nieuwe tijdperk’."

Waar werk je en wat is je functie daar?
"Ik werk bij Publieke Sector Accountants als auditmanager."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
"Zoals de naam al doet vermoeden bedienen wij klanten binnen de publieke sector. Als accountant bedien je altijd een belangrijke functie voor de maatschappij. Als accountant van organisaties binnen de publieke sector voelt het zelfs dubbel voor mij! Het voelt daarom echt als toegevoegde waarde om in deze sector mijn steentje bij te kunnen dragen.
Daarnaast hebben we ook gewoon een heel leuk team waarmee we werken. We spreken ook gezamenlijke waardering uit voor de team-effort. We werken met z'n allen samen om een opdracht tot een succes te maken en dat lukt nagenoeg altijd!"

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert?
"Mijn gehele carrière heb ik gefocust op de publieke sector. Ik denk dat ik me na twaalf jaar dan ook gespecialiseerd daarin mag noemen."

Wat is je leeftijd?
"Ik ben dertig jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?
"Om eerlijk te zijn kijk ik niet zo ver vooruit. Ik heb twee jonge kinderen en ben blij als ik elke ochtend m’n ogen weer open doe en het na zessen is op de klok. Ik hoop dus vooral dat ik weer lekker uit kan slapen tegen die tijd."