Eed van de week: Amy de Veth

Vrijdag 17 maart legde Amy de Veth de beroepseed af. "Ik voelde me trots om deze eed af te leggen." Amy werkt bij EY. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Amy de Veth

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment? 

"Na het behalen van mijn bachelor bedrijfskunde, koos ik ervoor om de master accounting & financial management te volgen. Tijdens mijn master liep ik stage bij EY en dat was een erg positieve ervaring. Ik was erg geïnteresseerd in de werkzaamheden van een accountant. Ik Toen was ik 21 jaar en vond het nog te vroeg om vijf dagen te gaan werken. De mogelijkheid om te blijven studeren en tegelijkertijd te werken vond ik erg aantrekkelijk. Ik had ook het gevoel dat ik nog niet klaar was met studeren en wilde mijn kennis blijven uitbreiden."

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Ik beschouwde dit als een belangrijke mijlpaal in mijn professionele ontwikkeling en het was een bijzonder moment om samen met mijn familie te vieren. Het afleggen van de beroepseed betekende voor mij niet alleen het bevestigen van mijn professionele verantwoordelijkheid, maar ook het markeren van een nieuwe fase in mijn carrière als registeraccountant. Ik voelde me trots om deze eed af te leggen."

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Op dit moment ben ik werkzaam bij EY, waar ik begon in 2018. Momenteel heb ik de functie van senior."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Wat het werken bij een big four kantoor, zoals EY, zo bijzonder maakt is de overvloed aan kansen om jezelf snel te ontwikkelen als professional. Het is een omgeving waarin je samenwerkt met jonge, gemotiveerde en getalenteerde collega's en waarbij we elke dag weer van elkaar kunnen leren. Bovendien worden er veel sociale activiteiten georganiseerd om een goede sfeer op de werkvloer te bevorderen."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 

"Mijn interesse ligt vooral bij de olie- en gassector, die voortdurend evolueert en uitdagende vaktechnische vraagstukken met zich meebrengt. De ontwikkelingen in de olie- en gasindustrie zijn zeer dynamisch en fascinerend, waardoor ik erg gemotiveerd ben om mijn kennis en expertise in dit vakgebied uit te breiden. Ik wil mij dan ook graag verder specialiseren in de specifieke wet- en regelgeving omtrent duurzaamheid in deze sector. Door mij te specialiseren in duurzaamheid, hoop ik bij te kunnen dragen aan de uitdagingen waarmee de industrie momenteel heeft te maken en een positieve impact te kunnen maken op de maatschappij."

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 26 jaar."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Als ik tien jaar vooruit kijk, zie ik mezelf nog steeds trots mijn RA-titel dragen en mezelf blijven ontwikkelen in mijn vakgebied. Ik hecht veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé, dus hoe dat er in de toekomst precies uit zal zien, zal de tijd moeten uitwijzen."