Eed van de week: Steffie Nuijts

Vrijdag 24 februari legde Steffie Nuijts de beroepseed af. "Een waardige afsluiting van een lang opleidingstraject. Een heel fijn gevoel!" Steffie werkt bij PwC. In de Eed van de week stelt zij zich voor.

Steffie Nuijts (600x375).jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

"Op de middelbare school wist ik al dat ik iets met cijfers en economie wilde doen. Ik wist nog niet precies wat ik wilde doen, dus koos voor de bachelor Bedrijfseconomie aan Tilburg University. Een brede opleiding met veel mogelijke specialisaties. In het laatste jaar van mijn bachelor bezocht ik verschillende inhouse-dagen van grote bedrijven. Zo leerde ik het accountantsberoep beter kennen. Het leuke aan werken als accountant leek mij dat je als starter echt bezig bent met de controlewerkzaamheden, maar naarmate je verder doorgroeit in het beroep je ook een aansturende en coachende rol krijgt. Die combinatie van management en vakinhoudelijke expertise trok mij erg aan!"

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

"Het afleggen van de beroepseed voelt als een waardige afsluiting van een lang opleidingstraject. Dat is een heel fijn gevoel! Daarnaast zie ik het afleggen van de beroepseed als de start van een nieuwe fase in mijn carrière, waar ik erg naar uitkijk!"

Waar werk je en wat is je functie daar?

"Tijdens mijn master accountancy in 2018 liep ik als scriptant stage bij PwC. Dat beviel zo goed, dat ik daar na mijn opleiding startte als associate. Inmiddels werk ik 4,5 jaar bij PwC en vervul ik de functie van senior associate."

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

"Ik kwam voor het eerst met PwC in aanraking tijdens een evenement dat de universiteit organiseerde. Het viel me meteen op dat de aanwezige PwC'ers heel open en oprecht geïnteresseerde mensen waren. Dat trok mij erg aan. Na mijn stage bij PwC bleek dit beeld te kloppen. Ook de informele sfeer op kantoor vond ik erg fijn. Toen ik startte bij PwC was ik nog relatief jong (22 jaar). Doordat je als starter bij PwC standaard begint in The Associate Academy, krijg je meteen een hechte band met je 'jaarlaag'. Deze bestond voornamelijk uit mensen die ook net waren afgestudeerd en in dezelfde levensfase zaten. Er is bij PwC veel flexibiliteit, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en veel van mijn collega's zijn inmiddels echt mijn vrienden geworden. Daarnaast is er bij PwC veel aandacht voor maatschappelijke projecten, wat ik heel belangrijk vind. Dat vind ik zo bijzonder aan PwC."

Heb je een specialisatie of zijn er thema's waarin je je bijzonder interesseert? 

"Binnen de auditpraktijk specialiseerde ik mij in de publieke sector, met name de onderwijs- en gemeentesector. Daarnaast ben ik trainer van The Associate Academy, waarbij ik vaktechnische trainingen geef aan starters bij PwC. Dat vind ik heel leuk om te doen, omdat ik op die manier echt iets kan bijdragen aan de ontwikkeling van minder ervaren collega's. Verder ben ik lid van de Young Assurance Board van PwC. Met de Young Assurance Board vervullen wij een rol als klankbord voor de Assurance Board en denken we mee met strategische en organisatorische vraagstukken. We vormen de schakel tussen de Young Professionals op de werkvloer en het bestuur. Die rol vind ik heel leuk om te vervullen!"

Wat is je leeftijd?

"Ik ben 27 jaar oud."

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

"Dat is een goede vraag! Je weet natuurlijk nooit wat de toekomst voor je in petto heeft, maar op dit moment heb ik het nog goed naar mijn zin bij PwC en in de accountancy. Vooral de combinatie van controlewerkzaamheden verrichten voor verschillende klanten en interne werkzaamheden uitvoeren voor PwC vind ik erg leuk."