Loftrompetten 2022 uitgereikt aan Arif Dursun en Hakan Koçak

Tijdens de ledenvergadering van 13 juni 2022 heeft het NBA-bestuur de NBA-Loftrompet uitgereikt aan de initiatiefnemers van de Busy Season Talks: Arif Dursun en Hakan Koçak. 

Loftrompetten (600x375) Foto: Gerben Pul

De loftrompet wordt uitgereikt aan personen die zich volgens het bestuur bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de NBA of voor het accountantsberoep.

Busy Season Talks

De Busy Season Talks is de ‘huiskamer voor accountants’ op het sociale medium Clubhouse. Tijdens de eerste lockdown hebben Arif Dursun en Hakan Koçak de Busy Season Talks opgezet en daarmee een platform gecreëerd waar ruimte is voor een open dialoog binnen het accountantsberoep, met ruimte voor afwijkende/andere meningen. Iedereen is welkom in de huiskamer van de accountants, van student tot bestuurder, van accountant tot filosoof. De gesprekken variëren van luchtige onderwerpen en actualiteiten, tot lastige dilemma's.

Het is volgens de NBA indrukwekkend hoe ze het initiatief niet alleen hebben opgezet, maar nu ook na een jaar nog altijd levend houden en iedere week een groeiende groep deelnemers aan dit initiatief weten te binden. Dursun en Koçak hebben met dit initiatief een extra dimensie gegeven aan het debat in onze beroepsgroep en dit debat niet alleen transparanter, maar ook meer bereikbaar gemaakt voor vooral de jongere accountant en voor studenten accountancy.

De afgelopen maanden hebben zij de groep van betrokkenen vergroot door middel van hosts, vrienden van de show en gasten, waardoor 'het nieuwe geluid' in het accountantsberoep nog groter is geworden.