Finale NBA Impact Challenge: drie winnaars

Drie teams van scholieren en studenten hebben in een online finale de NBA Impact Challenge 2021 gewonnen. Op 27 januari streden in elke categorie (havo, vwo en hoger onderwijs) de twee beste teams online om de winst. Zij haalden de finale, na in de afgelopen maanden via hun school, hogeschool of universiteit de NBA Impact Challenge te hebben gespeeld.

finale impact challenge 2022_600x375.jpg

Na een korte pitch moesten de teams in de finale live vragen van de jury beantwoorden. De jury van vier top accountants prees het hoge niveau van alle finalisten: "Zij hebben op verschillende manieren laten zien wat er van een accountant verwacht mag worden."

De winst ging naar drie teams. Bij de havo-scholieren wonnen de leerlingen van De Passie (Utrecht) en bij het vwo een team van het Kalsbeek College (Woerden). Bij het hoger onderwijs ging de prijs naar Hogeschool Windesheim (Zwolle).

Impact Challenge

In totaal deden afgelopen najaar circa 65 onderwijsinstellingen en meer dan 2.500 scholieren en studenten mee aan de NBA Impact Challenge. Daarbij gingen de jongeren in kleine teams aan de slag met een echte casus. Op deze manier konden zij kennis maken met het accountantsberoep. Uitgangspunt is om zoveel mogelijk zelf te ervaren wat een accountant doet.

In de praktijkcase van dit schooljaar stond een tweeling met een webshop centraal, die samen duurzame schoenen produceren en daarbij tegen allerlei praktische vragen aanlopen. De scholieren en studenten gaven als accountants advies over hoe de tweeling met verschillende vraagstukken kan omgaan.

De lessen en colleges werden deels online en deels live in de klas verzorgd. Daarbij maakte de NBA gebruik van een ambassadeursprogramma van accountants uit heel Nederland. In het voorjaar gaat deze campagne verder met een nieuwe case. Meer informatie over de NBA Impact Challenge staat op www.nbaimpactchallenge.nl.

Lees het verslag van deze dag ook op Accountant.nl: Finale NBA Impact Challenge: Accountancy is meer dan cijfers