Nieuwe NBA Impact Challenge gaat weer van start

Tijdens de NBA Impact Challenge kruipen scholieren en studenten in de rol van accountant, met als doel zelf te ervaren wat het beroep van accountant inhoudt. Ze worden door NBA-ambassadeurs gecoacht en beoordeeld. De challenge van dit jaar gaat woensdag 31 augustus van start met een gastles bij tien klassen van de Haagse Hogeschool.

Sinds mei dit jaar nodigt de NBA middelbare scholen, hogescholen en universiteiten uit om mee te doen aan de NBA Impact Challenge. Tot nu toe hebben ruim 50 onderwijsinstellingen aangegeven mee te willen doen.

Casus: Nossa Barista

Voor de nieuwe casus van de challenge is samengewerkt met een denktank van accountants, vertegenwoordigers uit het onderwijs en jongerenmarketingbureau Soapbox. Dit heeft de casus Nossa Barista opgeleverd. Komend schooljaar gaan de scholieren en de studenten aan de slag met deze nieuwe casus die gaat over Nadine en Babette. Zij hebben samen een koffiebar geopend; een social enterprise in duurzame koffie.

thumbnail-nossa-barista.jpg

Gedurende de zomermaanden hebben de opnames van de casusvideo’s en de video’s van twee van onze NBA-Ambassadeurs plaatsgevonden. Bekijk de afspeellijst op YouTube voor alle video's.

Informatieve website

Daarnaast is inmiddels een nieuwe website gelanceerd: Accountancyietsvoorjou.nl. Hier kunnen scholieren en studenten alle ins en outs over het accountantsberoep en de opleiding vinden.

Meer weten over wat de NBA doet om het accountantsberoep aantrekkelijk neer te zetten?