Handvatten voor de financieel professional 2022: maturiteitsmodel en profielen

Hoe blijf je voorop lopen in je vakgebied? Hoe kan je als hoogopgeleide financieel professional richting geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van jouw finance afdeling?

Antwoorden op deze vragen tref je aan in het "Maturiteitsmodel financieel professional 2022, Profielen financieel professional: hoofdactiviteiten en primaire rollen".

De ledengroep Accountants in Business heeft de eind 2017 gepubliceerd 'Toekomstvisie op het beroep van de financieel professional' uitgewerkt in een maturiteitsmodel, inclusief profielen. Dit model is tot stand gekomen met vijf toonaangevende hoogleraren én meer dan 30 specialisten uit de praktijk, onderwijs en wetenschap. Dit om hoogopgeleide financieel professionals, zoals veel RA's en AA's in business, en de organisatie waarin ze werken, handvatten te bieden bij hun professionele ontwikkeling. Hiervoor zijn de hoofdactiviteiten, toekomstige ontwikkelingen en rollen voor strategie, performance management, governance, risk & compliance en finance operations & reporting uitgewerkt en beschreven.

Hierdoor kan de financieel professional beter richting geven aan zijn ontwikkeling door ervaring en kennis op te doen in de praktijk, of door middel van gerichte (permanente) educatie. Dit alles om ervoor te zorgen dat hij voorop blijft lopen in zijn vak, en daarmee bijdraagt aan een (financieel) gezonde toekomst van de organisatie waarin hij werkzaam is.

Save the date: op 23 april 2019 vindt bij de NBA in Amsterdam tussen 16.00 – 19.00 het event: Financieel professional 2022: hoe blijf ik toekomstbestendig?' plaats. Dit event is gericht op functionarissen met interesse in de ontwikkeling van financieel professionals en de financiële functie in organisaties, zoals de financieel professionals zelf, (PE-)opleiders en HR/HRD functionarissen in de finance kolom.