AD24_Headerbeeld_1.jpg

Accountantsdag 2024

Aanmelden

We leven in een tijd waarin complexiteit en onvoorspelbaarheid alleen maar lijken toe te nemen. Tegelijkertijd staat de maatschappij voor grote vraagstukken. Hoe kom je als sector, als bedrijfsleven, als organisatie en ook als mens vooruit? Hoe neem je de lead in tijden van onzekerheid en onvoorspelbaarheid. Kortom: hoe zorg je ervoor dat je telt!

Highlights

Ciaran_Donna2.png
Donna Maas en Ciaran Robbins

Donna Maas en Ciaran Robbins, beide bestuurslid bij de NBA Young Profs, zijn sidekicks voor Rens de Jong bij het plenaire programma. Zij zorgen voor de verbinding tussen het publiek, de sprekers en dagvoorzitter Rens de Jong.

Eric Hutten.JPG
Eric Hutten
Eric Hutten is partner audit en bestuursvoorzitter van Moore MKW. Hier houdt hij zich bezig met strategische keuzes, HR en financiën. Samen met o.a. Agnes Koops gaat hij tijdens het plenaire slotdebat in gesprek over het toekomstperspectief van de branche.
Waarom deelnemen aan de sessie over psychologische veiligheid?
De hosts van BusySeasonTalks gaan met Joriene Beks in gesprek om te ontdekken hoe psychologische veiligheid je kan helpen betere resultaten te behalen binnen je team en met klanten.

Je leert concrete tools om een veilige werkomgeving te creëren waarin fouten bespreekbaar zijn, ideeën vrij gedeeld worden, en samenwerking verbetert. Dit is essentieel voor accountants die streven naar kwaliteit en innovatie in een steeds complexere omgeving. Doe mee en ontwikkel een werkcultuur die vertrouwen en openheid bevordert.

Sprekers

Ingrid Thijssen

Voorzitter VNO-NCW

Ingrid Thijssen is sinds 15 september 2020 voorzitter van VNO-NCW, vicevoorzitter van de SER, covoorzitter van de Stichting van de Arbeid, voorzitter van DECP, voorzitter van de Raad van Toezicht van PUM en voorzitter van de Raad van Toezicht van NLinBusiness. Ze zet zich namens het bedrijfsleven in voor maatschappelijke vraagstukken en transities. Voorheen was ze voorzitter van Alliander en NS Reizigers, en commissaris bij o.a. Havenbedrijf Rotterdam. Thijssen studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en volgde leergangen bij INSEAD, MIT en Harvard Kennedy School.
Ingrid Thijssen is één van de sprekers tijdens het plenaire ochtendprogramma.

Foto: Annabel Oosteweeghel

Dan McCrum

Journalist en auteur

Dan McCrum is een bekroonde journalist en auteur. Hij maakt deel uit van het onderzoeksteam van de Financial Times en schrijft al 16 jaar over het bedrijfsleven vanuit New York en Londen. Zijn reportages zijn meer dan twaalf keer bekroond, waaronder de titel Journalist van het Jaar bij de British Press Awards in 2020. Zijn eerste boek, Money Men: een veelbelovende start-up, een miljardenfraude, een strijd om de waarheid, is door Netflix verfilmd in de documentaire Skandal! Bringing Down Wirecard. Het vertelt het spannende verhaal van een fintech-bedrijf ter waarde van $30 miljard, wiens verbazingwekkende opkomst en dramatische ondergang een hele natie in diskrediet bracht.
Dan McCrum verzorgt de deelsessie Fraude: Wirecard ontrafeld (Engelstalig).

Ron van Deun

Accountant en bestuurder bij Newtone Audit

Ron van Deun is accountant en bestuurder bij Newtone Audit. Ron heeft meer dan 20 jaar ervaring met de advisering en controle van MKB-ondernemingen.

Naast zijn rol als accountant is Ron bij Newtone Audit bestuurlijk verantwoordelijk voor kwaliteit, vaktechniek en innovatie.

Naast zijn werk bij Newtone is Ron docent en kerngroeplid financial auditing bij Nyenrode Business Universiteit.

Barbara Baarsma

Hoofdeconoom PwC Nederland

Barbara Baarsma is hoofdeconoom van PwC Nederland en geeft in deze rol tevens leiding aan het economisch bureau van PwC. Sinds 2009 is zij hoogleraar Toegepaste Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast vervult zij verschillende maatschappelijke nevenfuncties. Zo is zij voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Voor haar komst naar PwC was Barbara onder andere werkzaam bij Rabobank.
Barbara Baarsma verzorgt de moderatie bij themasessie Verduurzamen op het juiste moment en CSRD, impact maken op onzeker terrein.

Liesbeth Holterman

Strategisch adviseur bij Cyberveilig Nederland

Liesbeth Holterman is strategisch adviseur bij Cyberveilig Nederland (CVNL), de brancheorganisatie die zich inzet voor de cybersecurity-sector. Ze richt zich op het vergroten van de digitale weerbaarheid van Nederland. Ze pleit voor betere samenwerking tussen IT-dienstverleners en bedrijven.

Frank Groenewegen

Cybersecurity-expert en partner bij Deloitte

Cybersecurity-expert en partner bij Deloitte. Met meer dan 20 jaar ervaring helpt hij organisaties hun weerbaarheid tegen cyberaanvallen te vergroten.

pasfoto Joriene Beks

Joriene Beks

Bedrijfskundige, expert psychologische veiligheid

Joriene Beks is bedrijfskundige en expert in psychologische veiligheid. Als coach, adviseur en gastspreker helpt ze organisaties een lerende cultuur te ontwikkelen. Zij koppelt “de mens” aan organisatiedoelstellingen, waardoor resultaten worden behaald op een energieke en doeltreffende manier. Joriene is co-auteur van "Psychologische Veiligheid", "Zo vorm je vrijmoedige teams" en "De Veldgids Psychologische Veiligheid". Ze spreekt over veilige werkomgevingen, leiderschap, inclusie en gedragsverandering. Sinds 2024 is ze PhD-kandidaat aan de VU, waar ze onderzoek doet naar leiderschap en psychologische (on)veiligheid.
Joriene Beks inspireert de deelnemers tijdens de themasessie van BusySeasonTalks: het geheim van succesvolle teams en in het plenaire middagprogramma.

Agnes Koops

Voorzitter raad van bestuur PwC Nederland

Sinds 1 juli 2022 is Agnes Koops voorzitter van de raad van bestuur van PwC Nederland. Op 1992 trad ze als jonge accountant in dienst bij een van de rechtsvoorgangers van PwC, vijftien jaar later werd zij partner. Als voorzitter van de accountancypraktijk trad ze in 2018 als lid toe tot de raad van bestuur. In 2019 was zij finaliste bij de verkiezing voor Topvrouw van het Jaar. 

Marfred de Leeuw

Oprichter Vallei Accountants

Marfred de Leeuw is oprichter van Vallei Accountants. Het accountantskantoor bedient nationale en internationale klanten in het MKB en grootbedrijf. Vallei, de nummer 50 in de meest recente AV-Top 50, heeft vestigingen in Amsterdam, Barneveld, Geldermalsen, Sliedrecht, Nieuwegein en Woudenberg. Vallei Accountants telt circa 200 werknemers, waarvan er 20 via een stichting administratiekantoor participeren in certificaten van aandelen en zo winstrecht verwierven. Marfred de Leeuw is panellid bij de themasessie Iedereen partner.

Huib Modderkolk

Onderzoeksjournalist, auteur

Huib Modderkolk is schrijver en onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij schrijft over privacy, inlichtingendiensten en de schaduwkant van de online samenleving. Modderkolk won meerdere journalistieke prijzen en werd in 2022 geëerd met de Prijs van het Vrije Woord. Hij schuift regelmatig aan bij talkshows om op begrijpelijke wijze uitleg te geven over de donkere kant van moderne technologie. Zijn boeken Het is oorlog maar niemand die het ziet (2019) en Dit wil je écht niet weten (2024) werden beide bestsellers.
Huib Modderkolk verzorgt de themasessie Digitale veiligheid: dit wel je echt weten!

Foto: Frank Ruiter

Rens de Jong

Dagvoorzitter

Rens is een bekend geluid voor zakelijk Nederland. Sinds 2014 presenteert hij diverse tv-programma's voor RTLZ, zoals de talkshow "Z in Zaken" en "De Groei Challenge". En sinds 2000 is hij een bekende stem van BNR Nieuwsradio waar hij nu wekelijks het programma "Werkverkenners" presenteert. Rens presenteert sinds een aantal jaar de Accountantsdag en ook deze editie is hij weer van de partij.

Rik Torfs

Hoogleraar, schrijver, columnist en voormalig politicus

Rik Torfs is een invloedrijke intellectueel en spreker, bekend om zijn scherpe geest en milde ironie. Hij wordt beschouwd als een van de beste redenaars van Vlaanderen. Zijn tegendraadse stellingen over maatschappij en politiek zetten aan tot nadenken. Als senator (2010-2013) en rector van KU Leuven (2013-2017) liet hij zich leiden door sterke waarden en humor.
Torfs heeft een groot publiek op Twitter (nu X) met meer dan 190.000 volgers. Hij schreef meerdere boeken, waaronder “Tijdgeest, een perspectief op mens en tijd” (2023), nu in de negende druk.
Rik Torfs is één van de sprekers tijdens het plenaire ochtendprogramma.

Angélique Laskewitz

Algemeen directeur Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

Angélique Laskewitz is directeur van VBDO, de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling. Ze vervulde verschillende functies in verandermanagement, compliance, HR en bestuurlijke management- en adviesrollen bij financiële dienstverleners zoals RVS, AMEV, Fortis Bank Nederland, BNP Paribas Fortis en ASR Nederland. Als nevenactiviteit startte ze haar eigen adviesbureau Angélique Laskewitz Management & Consultancy (ALMC).
Angélique Laskewitz is spreker bij de themasessie CSRD, impact maken op onzeker terrein.

Jan Vesseur

CEO Solarge

Jan Vesseur is CEO van Solarge, een Nederlandse producent van duurzame zonnepanelen, opgericht in 2018. Deze zonnepanelen zijn lichter in gewicht, hun productie kent een veel kleinere footprint én de materialen zijn optimaal herbruikbaar, oftewel circulair. Hoe vaart een bedrijf dat qua duurzame innovatie vooroploopt in een zwaar concurrerende markt? Welke obstakels ontmoet je als pionier, en wat is ervoor nodig om de (financiële) wind mee te krijgen? Jan heeft meer dan 30 jaar nationale en internationale ervaring in CEO-, COO- en CFO-rollen in start-ups, scale-ups, middelgrote ondernemingen en multinationals.
Jan Vasseur is te gast in de thema sessie Verduurzamen op het juiste moment.

Donna Maas

Partner bij Maas Accountants en bestuurslid NBA Young Profs

Donna Maas is al ruim 10 jaar werkzaam in de accountancy en is sinds 2021 partner bij Maas Accountants. Daarnaast is zij bestuurslid van de NBA Young Profs.
Op de Accountantsdag is zij side-kick bij het plenaire programma en vertegenwoordigd de stem van het publiek en van jonge accountants.

Wilbert Geijtenbeek

Adjunct-hoofdredacteur Accountant.nl

Wilbert Geijtenbeek is adjunct-hoofdredacteur van Accountant.nl. Hij is als financieel-economisch onderzoeksjournalist gespecialiseerd in de accountancy.
Wilbert is moderator bij de themasessie Iedereen partner?

Talitha Muusse

Ondernemer en spreker over ondernemerschap en innovatie

Talitha studeerde als Bedrijfskundige (Msc) af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het onderwerp ‘Duurzaam Leiderschap van de Millennial Generatie‘. Als ondernemer was Talitha een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100: een platform voor jonge duurzame ondernemers en professionals.

Momenteel is Talitha keynote-spreker namens haar generatie, de Millennials, dagvoorzitter & presentator. Daarnaast is Talitha de drijvende kracht achter de Energieboot: de accelerator voor young professionals die duurzame energieprojecten ontwikkelen.

Recent lanceerde zij het bedrijf Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden.

Leo Veldhuizen

Manager Audit bij Qconcepts en host bij BusySeasonTalks. Op de Accountantsdag is Leo host bij de themasessie van BusySeasonTalks: het geheim van succesvolle teams.

Vanessa Spaans

Managing director van ETL Nederland

Vanessa Spaans is managing director van ETL Nederland. Ze studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en leidt de Nederlandse dochter van ETL sinds 2016. Onder haar aansturing is ETL Nederland uitgegroeid tot een kantorennetwerk van 42 vestigingen in West- en Zuid-Nederland. ETL Nederland betrekt in de meest recente AV-Top 50 plek 16. Vanessa Paans is panellid bij de themasessie Iedereen partner. 

 

Ciaran Robbins

Manager Sustainability Reporting & Assurance bij KPMG en bestuurslid NBA Young Profs

Ciaran is manager Sustainability Reporting & Assurance bij KMPG en bestuurslid van de NBA Young Profs. Op de Accountantsdag is hij side-kick bij het plenaire programma en vertegenwoordigd de stem van het publiek en van jonge accountants.

pasfoto Arend Ardon

Arend Ardon

Sociaal Psycholoog en bedrijfskundige

Dr. Arend J. Ardon is sociaal psycholoog en bedrijfskundige. Hij is co-founder van 
The Change Studio, dat met een snel groeiend creatief team inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Stevig in de inhoud, verrassend in de vorm. 

Arend is een ervaren gesprekpartner van besturen, directie- en managementteams. Hij doceert aan diverse business schools, waaronder Nyenrode Business University. Hij promoveerde in 2009 aan de Vrije Universiteit op zijn proefschrift over leiderschap in complexe veranderprocessen.  

Hij publiceerde tientallen artikelen en diverse boeken. Van zijn boek Doorbreek de Cirkel! zijn inmiddels meer dan 45.000 exemplaren verkocht. Ook Ontketen Vernieuwing! en Traag Versnellen zijn bestsellers. In 2023 verscheen het nieuwste boek, dat hij samen met Cynthia van der Zwan schreef: Wat speelt hier? Laat de onderstroom spreken. 
Arend Ardon is één van de sprekers tijdens het plenaire middagprogramma.

Mitchell de Caluwe

Manager Assurance van EY en host bij BusySeasonTalks. Op de Accountantsdag is Mitchell host bij de themasessie van BusySeasonTalks: de kracht van generaties.

Arif Dursun

Founder BusySeasonTalks en Nest Accountants Academie. Arif is host bij de themasessie van BusySeasonTalks: de kracht van generaties.

Han Mesters

Sector banker zakelijke dienstverlening bij ABN AMRO

Han Mesters is sector banker zakelijke dienstverlening bij ABN AMRO. Deze sector omvat onder meer accountancy, advocatuur en consultancy.  Han is bedrijfskundige en economisch historicus en heeft als specialisatie strategie.

Hij is al meer dan 17 jaar werkzaam in banen die als aandachtsgebied de sector zakelijke dienstverlening hebben en geeft regelmatig presentaties over trends in deze sectoren.

Hakan Koçak

Founder BusySeasonTalks en Nest Accountants Academie. Hakan is host bij de themasessie van BusySeasonTalks: het geheim van succesvolle teams.

Nicolette Loonen

Partner TOSCA – Tribe of Sustainability Change Agents

Nicolette Loonen is een van de partners van TOSCA. Deze kleine maatschap adviseert bedrijven over duurzaamheidsstrategieën en duurzaamheidsverslaggeving. Met haar ervaring als adviseur, accountant, bestuurder en toezichthouder wil Nicolette bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving.

Usha Ganga

Senior Beleidsmedewerker – Themaregisseur Duurzaamheid NBA

Usha Ganga is Themaregisseur Duurzaamheid bij de afdeling Beroep & Maatschappij van de NBA. Daarnaast is zij een zeer ervaren docent en expert op het gebied van CO2-rapportage en klimaatrisico’s, evenals verslaggeving en assurance over duurzaamheid op basis van de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

Usha is spreker bij Themasessie CSRD, impact maken op onzeker terrein.

Jan Niewold

Partner Climate Change & Sustainability Services, EMEIA Sustainability Leader EY

Jan Niewold helpt bedrijven en overheden om niet-financiële informatie toegankelijk, transparant en betrouwbaar te maken. Governance en cultuur (soft controls) zijn daarbij belangrijk. Jan werkt sinds 1985 bij EY en doet promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen over ‘De impact van niet-financiële informatie op de besluitvorming van investeerders’.

Spreker bij themasessie CSRD, impact maken op onzeker terrein.

Micha Soentpiet

Senior Manager Assurance PwC

Micha Soentpiet is accountant en werkzaam binnen de vaktechnische afdeling van PwC accountants met een specialisatie op fraude. Dankzij ervaring als forensisch onderzoeker helpt hij controleteams met het omgaan met fraudecasussen en het adresseren van frauderisico’s. Micha heeft diverse rollen bij de NBA rondom het fraudethema en is oprichter van de projectgroep ESG-fraude, waaruit de NBA-brochure ‘ESG-fraude en greenwashing’ is voortgekomen (publicatie: oktober 2024).

Dominic Seldis

Klassiek musicus, dirigent, spreker

Dominic Seldis is sinds 2008 1e solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest en daarnaast een veelgevraagd dirigent en spreker. Naast zijn werkzaamheden als ‘klassiek musicus’, heeft Dominic ook een passie voor pop, jazz en filmmuziek. Hij tourt langs de Nederlandse theaters met zijn eigen voorstellingen. Misschien ken je hem ook als jurylid van het populaire tv-programma Maestro. 
Dominic sluit dit jaar de Accountantsdag af met een unieke combinatie van humor en diepgaande kennis van de klassieke muziekindustrie.

Eric Hutten

Bestuursvoorzitter Moore MKW

Eric Hutten is partner audit en bestuursvoorzitter van Moore MKW. Van 1989 tot 2006 groeit hij bij Deloitte door tot directeur en wordt eindverantwoordelijke van de auditafdeling in Enschede. In 2006 maakt hij de overstap naar KroeseWevers en vanaf 2009 maakt hij onderdeel uit van het bestuur. Hier houdt hij zich bezig met strategische keuzes, HR en financiën.

Van 2000 tot 2009 geeft Eric les in financial accounting op de Rijksuniversiteit van Groningen. In deze periode draagt hij zijn kennis over aan young professionals wat hem veel voldoening geeft. Deze passie zet hij nog steeds voort door binnen Moore MKW gesprekken te voeren met de young professional board. Zo doet hij nieuwe inzichten op en benut hij kansen voor het vinden, binden en behouden van (young) professionals.

Johan Berkouwer

Directeur Strategie en Communicatie bij Van Ree Accountants

Johan Berkouwer is partner en directeur Strategie en Communicatie bij Van Ree Accountants. Het kantoor telt 9 vestigingen en heeft relatief veel auditomzet. De 13 partners zijn gezamenlijk eigenaar van Van Ree Accountants en ‘blijven dat ook’, aldus Berkouwer.

Programma

09.00 - 10.00
Ontvangst en registratie
10.00 - 12.00
Plenaire ochtendsessie
12.00 - 13.00
Pauze: lunch en volop gelegenheid om te netwerken
13.00 - 14.00
Themasessies ronde 1
14.00 - 14.30
Pauze
14.30 - 15.30
Themasessies ronde 2
15.30 - 16.00
Pauze
16.00 - 17.30
Plenaire slotsessie
17.30 - 19.30
Borrel en buffet
Theaterzaal
10:00 - 12:00
Zorg dat je telt!
We leven in een tijd waarin complexiteit en onvoorspelbaarheid alleen maar lijken toe te nemen. Tegelijkertijd staat de maatschappij voor grote vraagstukken. Hoe kom je als sector, als bedrijfsleven, als organisatie en ook als mens vooruit? Hoe neem je de lead in tijden van onzekerheid en onvoorspelbaarheid. Kortom: hoe zorg je ervoor dat je telt!

Sprekers

Ingrid Thijssen

Voorzitter VNO-NCW

Ingrid Thijssen is sinds 15 september 2020 voorzitter van VNO-NCW, vicevoorzitter van de SER, covoorzitter van de Stichting van de Arbeid, voorzitter van DECP, voorzitter van de Raad van Toezicht van PUM en voorzitter van de Raad van Toezicht van NLinBusiness. Ze zet zich namens het bedrijfsleven in voor maatschappelijke vraagstukken en transities. Voorheen was ze voorzitter van Alliander en NS Reizigers, en commissaris bij o.a. Havenbedrijf Rotterdam. Thijssen studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en volgde leergangen bij INSEAD, MIT en Harvard Kennedy School.
Ingrid Thijssen is één van de sprekers tijdens het plenaire ochtendprogramma.

Foto: Annabel Oosteweeghel

Rik Torfs

Hoogleraar, schrijver, columnist en voormalig politicus

Rik Torfs is een invloedrijke intellectueel en spreker, bekend om zijn scherpe geest en milde ironie. Hij wordt beschouwd als een van de beste redenaars van Vlaanderen. Zijn tegendraadse stellingen over maatschappij en politiek zetten aan tot nadenken. Als senator (2010-2013) en rector van KU Leuven (2013-2017) liet hij zich leiden door sterke waarden en humor.
Torfs heeft een groot publiek op Twitter (nu X) met meer dan 190.000 volgers. Hij schreef meerdere boeken, waaronder “Tijdgeest, een perspectief op mens en tijd” (2023), nu in de negende druk.
Rik Torfs is één van de sprekers tijdens het plenaire ochtendprogramma.

Feike Sijbesma

Voormalig ceo DSM, voorvechter van duurzaamheid

Feike Sijbesma, voormalig CEO van Koninklijke DSM (2007-2020), transformeerde het bedrijf van een bulkchemisch bedrijf tot een wereldleider in Life- & Materials Sciences, met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid. Onder zijn leiding werden duurzaamheid en innovatie kernwaarden van DSM. 

Sijbesma is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Philips en niet-uitvoerend bestuurslid van Unilever. Hij is co-chair van het Global Center on Adaptation en klimaatleider bij de Wereldbank, gericht op carbon pricing. Hij leidt de CEO Climate Leaders-group, is lid van de IMF Advisory Board en adviseur van Africa Improved Foods en The Ocean Cleanup.

Sijbesma ontving de Humanitarian of the Year Award van de VN, eredoctoraten van de Universiteit Maastricht en Groningen, en werd vermeld in Fortune's World's 50 Greatest Leaders en Harvard Business Review's top 100 meest succesvolle CEO's ter wereld.

Feike Sijbesma is éen van de sprekers in het plenaire ochtendprogramma en is te gast in de thema sessie Verduurzamen op het juiste moment.

Donna Maas

Partner bij Maas Accountants en bestuurslid NBA Young Profs

Donna Maas is al ruim 10 jaar werkzaam in de accountancy en is sinds 2021 partner bij Maas Accountants. Daarnaast is zij bestuurslid van de NBA Young Profs.
Op de Accountantsdag is zij side-kick bij het plenaire programma en vertegenwoordigd de stem van het publiek en van jonge accountants.

Ciaran Robbins

Manager Sustainability Reporting & Assurance bij KPMG en bestuurslid NBA Young Profs

Ciaran is manager Sustainability Reporting & Assurance bij KMPG en bestuurslid van de NBA Young Profs. Op de Accountantsdag is hij side-kick bij het plenaire programma en vertegenwoordigd de stem van het publiek en van jonge accountants.

Han Mesters

Sector banker zakelijke dienstverlening bij ABN AMRO

Han Mesters is sector banker zakelijke dienstverlening bij ABN AMRO. Deze sector omvat onder meer accountancy, advocatuur en consultancy.  Han is bedrijfskundige en economisch historicus en heeft als specialisatie strategie.

Hij is al meer dan 17 jaar werkzaam in banen die als aandachtsgebied de sector zakelijke dienstverlening hebben en geeft regelmatig presentaties over trends in deze sectoren.

Rens de Jong

Dagvoorzitter

Rens is een bekend geluid voor zakelijk Nederland. Sinds 2014 presenteert hij diverse tv-programma's voor RTLZ, zoals de talkshow "Z in Zaken" en "De Groei Challenge". En sinds 2000 is hij een bekende stem van BNR Nieuwsradio waar hij nu wekelijks het programma "Werkverkenners" presenteert. Rens presenteert sinds een aantal jaar de Accountantsdag en ook deze editie is hij weer van de partij.

Theaterzaal
13:00 - 14:00
Fraude: Wirecard ontrafeld
Journalist Dan McCrum deed 6 jaar onderzoek naar de fraude van Wirecard. Hij vertelt over het onderzoek en hoe hij werd tegengewerkt.

Journalist Dan McCrum vertelt zijn verhaal over de opkomst en ondergang van Wirecard en een zes jaar durend krantenonderzoek dat de miljardenfraude van het bedrijf aan het licht bracht en het ten val bracht.

Hij vertelt over de verbazingwekkende reeks gebeurtenissen die zich tijdens het onderzoek ontvouwden, waarbij hij de tegenslagen, het geluk en de harde tactieken beschrijft die tegen hem werden gebruikt.  

Ook vertelt hij over de verhalen van de betrokken mensen: van de Sikh-klokkenluider die bij zijn moeder in Singapore woonde en gewoon een nieuwe baan wilde vinden; de geschorste maatschappelijk werker die een beroemde short seller werd; de luidruchtige Engelsman die stiekem de touwtjes in handen had vanaf zijn jacht in Monaco; de Oostenrijkse financiële wonderjongen die zijn vakanties doorbracht in oorlogsgebieden; de old school redacteur die wist dat de beste nieuwsverhalen gevaarlijk dicht bij de rand te vinden zijn.

Tijdens zijn zoektocht werd duidelijk dat hij niet de enige was die het onderzocht. Wirecard sloeg terug en probeerde het onderzoek in diskrediet te brengen en hem zijn baan te ontnemen. Hij werd bedreigd, gevolgd , omgekocht, gehackt, onderworpen aan online misbruik en genoemd als hoofdverdachte in een strafrechtelijk onderzoek. Hij onthult hoe dichtbij ze kwamen om ermee weg te komen.

Wat kan de sector leren van deze case?

Sprekers

Rens de Jong

Dagvoorzitter

Rens is een bekend geluid voor zakelijk Nederland. Sinds 2014 presenteert hij diverse tv-programma's voor RTLZ, zoals de talkshow "Z in Zaken" en "De Groei Challenge". En sinds 2000 is hij een bekende stem van BNR Nieuwsradio waar hij nu wekelijks het programma "Werkverkenners" presenteert. Rens presenteert sinds een aantal jaar de Accountantsdag en ook deze editie is hij weer van de partij.

Dan McCrum

Journalist en auteur

Dan McCrum is een bekroonde journalist en auteur. Hij maakt deel uit van het onderzoeksteam van de Financial Times en schrijft al 16 jaar over het bedrijfsleven vanuit New York en Londen. Zijn reportages zijn meer dan twaalf keer bekroond, waaronder de titel Journalist van het Jaar bij de British Press Awards in 2020. Zijn eerste boek, Money Men: een veelbelovende start-up, een miljardenfraude, een strijd om de waarheid, is door Netflix verfilmd in de documentaire Skandal! Bringing Down Wirecard. Het vertelt het spannende verhaal van een fintech-bedrijf ter waarde van $30 miljard, wiens verbazingwekkende opkomst en dramatische ondergang een hele natie in diskrediet bracht.
Dan McCrum verzorgt de deelsessie Fraude: Wirecard ontrafeld (Engelstalig).

Atrium
13:00 - 14:00
Verduurzamen op het juiste moment
Plasticrecyclers leggen het af tegen goedkope olie. Kleding wordt eerder als wegwerpproduct behandeld dan hergebruikt. Ons elektriciteitsnet loopt tegen zijn grenzen aan. Ook al beweegt niet alles de goede kant op: verduurzaming van strategie en bedrijfsvoering blijft cruciaal.

Bedrijven die te lang afwachten kunnen het steeds moeilijker krijgen, maar wie te vroeg aan kop gaat haalt soms niet de finish – of kan door aandeelhouders worden teruggefloten.

In dit complexe speelveld navigeren bedrijven, financiers, beleidsmakers en politici. De EU kiest met de Green Deal voor een leidende rol: zowel om de planeet leefbaar te houden voor toekomstige generaties als om een toekomstbestendige economie te realiseren. Hoe vinden bedrijven hun plaats in dit krachtenveld, zonder hun (internationale) concurrentiepositie in gevaar te brengen? Wanneer is het juiste moment om te investeren, en welke uitdagingen moeten pioniers overwinnen in de praktijk?

Sprekers

Feike Sijbesma

Voormalig ceo DSM, voorvechter van duurzaamheid

Feike Sijbesma, voormalig CEO van Koninklijke DSM (2007-2020), transformeerde het bedrijf van een bulkchemisch bedrijf tot een wereldleider in Life- & Materials Sciences, met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid. Onder zijn leiding werden duurzaamheid en innovatie kernwaarden van DSM. 

Sijbesma is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Philips en niet-uitvoerend bestuurslid van Unilever. Hij is co-chair van het Global Center on Adaptation en klimaatleider bij de Wereldbank, gericht op carbon pricing. Hij leidt de CEO Climate Leaders-group, is lid van de IMF Advisory Board en adviseur van Africa Improved Foods en The Ocean Cleanup.

Sijbesma ontving de Humanitarian of the Year Award van de VN, eredoctoraten van de Universiteit Maastricht en Groningen, en werd vermeld in Fortune's World's 50 Greatest Leaders en Harvard Business Review's top 100 meest succesvolle CEO's ter wereld.

Feike Sijbesma is éen van de sprekers in het plenaire ochtendprogramma en is te gast in de thema sessie Verduurzamen op het juiste moment.

Barbara Baarsma

Hoofdeconoom PwC Nederland

Barbara Baarsma is hoofdeconoom van PwC Nederland en geeft in deze rol tevens leiding aan het economisch bureau van PwC. Sinds 2009 is zij hoogleraar Toegepaste Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast vervult zij verschillende maatschappelijke nevenfuncties. Zo is zij voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Voor haar komst naar PwC was Barbara onder andere werkzaam bij Rabobank.
Barbara Baarsma verzorgt de moderatie bij themasessie Verduurzamen op het juiste moment en CSRD, impact maken op onzeker terrein.

Jan Vesseur

CEO Solarge

Jan Vesseur is CEO van Solarge, een Nederlandse producent van duurzame zonnepanelen, opgericht in 2018. Deze zonnepanelen zijn lichter in gewicht, hun productie kent een veel kleinere footprint én de materialen zijn optimaal herbruikbaar, oftewel circulair. Hoe vaart een bedrijf dat qua duurzame innovatie vooroploopt in een zwaar concurrerende markt? Welke obstakels ontmoet je als pionier, en wat is ervoor nodig om de (financiële) wind mee te krijgen? Jan heeft meer dan 30 jaar nationale en internationale ervaring in CEO-, COO- en CFO-rollen in start-ups, scale-ups, middelgrote ondernemingen en multinationals.
Jan Vasseur is te gast in de thema sessie Verduurzamen op het juiste moment.

Nicolette Loonen

Partner TOSCA – Tribe of Sustainability Change Agents

Nicolette Loonen is een van de partners van TOSCA. Deze kleine maatschap adviseert bedrijven over duurzaamheidsstrategieën en duurzaamheidsverslaggeving. Met haar ervaring als adviseur, accountant, bestuurder en toezichthouder wil Nicolette bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving.

Rembrandt van Rijn
13:00 - 14:00
Frontverhalen
Laat je inspireren door verhalen van accountants en financieel professionals (zelfstandig werkzaam of in een kleine praktijk) over cruciale momenten in hun carrière, en leer van hun ervaring en inzichten.

In ieders werk doen zich momenten voor die ertoe doen, momenten die je harder raken dan je had voorzien. Voor sommige accountants zijn het - achteraf - momenten die beslissend waren voor hun carriére. In deze bijeenkomst praat moderator Pauline de Wilde met accountants die er alleen voor stonden: zelfstandig werkzaam of in een kleine praktijk. Welke beslissingen namen zij, en waardoor werden ze gedreven? En vooral: waar haalden ze hun steun vandaan? Een discussie over de rol die je kiest, over normen en waarden, en over de steun die je van je omgeving mag verwachten. 

 

Mondriaan
13:00 - 14:00
BusySeasonTalks: het geheim van succesvolle teams
Een klimaat van psychologische en sociale veiligheid is dé basisvoorwaarde voor succesvolle teams en organisaties. Het bevordert betere resultaten, kwaliteit, creativiteit, inclusie en werkgeluk.

Maar hoe doe je dat? Ontdek tijdens deze sessie hoe je een klimaat kunt opbouwen waarin iedereen zich veilig voelt om fouten te bespreken, feedback te geven en ongepast gedrag te melden, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor een positieve sfeer waarin iedereen zich betrokken voelt.

"Gelukkige, zelfverzekerde medewerkers creëren organisaties  met impact, omdat ze zeggen wat ze vinden. Omdat zij dit doen!"

Joriene Beks

Luister naar de podcast van Joriene Beks over psychologische veiligheid, organisatiecultuur en gedrag. 

Sprekers

pasfoto Joriene Beks

Joriene Beks

Bedrijfskundige, expert psychologische veiligheid

Joriene Beks is bedrijfskundige en expert in psychologische veiligheid. Als coach, adviseur en gastspreker helpt ze organisaties een lerende cultuur te ontwikkelen. Zij koppelt “de mens” aan organisatiedoelstellingen, waardoor resultaten worden behaald op een energieke en doeltreffende manier. Joriene is co-auteur van "Psychologische Veiligheid", "Zo vorm je vrijmoedige teams" en "De Veldgids Psychologische Veiligheid". Ze spreekt over veilige werkomgevingen, leiderschap, inclusie en gedragsverandering. Sinds 2024 is ze PhD-kandidaat aan de VU, waar ze onderzoek doet naar leiderschap en psychologische (on)veiligheid.
Joriene Beks inspireert de deelnemers tijdens de themasessie van BusySeasonTalks: het geheim van succesvolle teams en in het plenaire middagprogramma.

Hakan Koçak

Founder BusySeasonTalks en Nest Accountants Academie. Hakan is host bij de themasessie van BusySeasonTalks: het geheim van succesvolle teams.

Leo Veldhuizen

Manager Audit bij Qconcepts en host bij BusySeasonTalks. Op de Accountantsdag is Leo host bij de themasessie van BusySeasonTalks: het geheim van succesvolle teams.
Theaterzaal
14:30 - 15:30
Digitale veiligheid: dit wil je echt weten!
Digitale veiligheid is van essentieel belang voor elke professional. Huib Modderkolk, Frank Groenewegen en Liesbeth Holterman nemen ons mee in de wereld van cybersecurity en zoomen in op cyberdreigingen, (aankomende) regelgeving en de verantwoordelijkheid van de accountant.

In een tijd waarin digitale dreigingen steeds geavanceerder worden, is cyberveiligheid van cruciaal belang voor accountants. Zij werken dagelijks met gevoelige financiële gegevens en dragen de verantwoordelijkheid om zowel hun eigen systemen als die van hun klanten te beschermen. Voor accountants is digitale veiligheid niet alleen een noodzaak, maar een fundamentele pijler van vertrouwen en professionaliteit.

Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk, cybersecurity-expert Frank Groenewegen en strategisch adviseur bij Cyberveilig Nederland Liesbeth Holterman nemen ons mee in de wereld van cyberdreigingen, nieuwe regelgeving en concreet handelsperspectief voor accountants die te maken hebben met deze materie.

 

Sprekers

Huib Modderkolk

Onderzoeksjournalist, auteur

Huib Modderkolk is schrijver en onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij schrijft over privacy, inlichtingendiensten en de schaduwkant van de online samenleving. Modderkolk won meerdere journalistieke prijzen en werd in 2022 geëerd met de Prijs van het Vrije Woord. Hij schuift regelmatig aan bij talkshows om op begrijpelijke wijze uitleg te geven over de donkere kant van moderne technologie. Zijn boeken Het is oorlog maar niemand die het ziet (2019) en Dit wil je écht niet weten (2024) werden beide bestsellers.
Huib Modderkolk verzorgt de themasessie Digitale veiligheid: dit wel je echt weten!

Foto: Frank Ruiter

Liesbeth Holterman

Strategisch adviseur bij Cyberveilig Nederland

Liesbeth Holterman is strategisch adviseur bij Cyberveilig Nederland (CVNL), de brancheorganisatie die zich inzet voor de cybersecurity-sector. Ze richt zich op het vergroten van de digitale weerbaarheid van Nederland. Ze pleit voor betere samenwerking tussen IT-dienstverleners en bedrijven.

Frank Groenewegen

Cybersecurity-expert en partner bij Deloitte

Cybersecurity-expert en partner bij Deloitte. Met meer dan 20 jaar ervaring helpt hij organisaties hun weerbaarheid tegen cyberaanvallen te vergroten.

Atrium
14:30 - 15:30
CSRD, impact maken op onzeker terrein
Volgend jaar geven accountants assuranceverklaringen af bij duurzaamheidsinformatie op basis van CSRD. Een nieuw gebied met onzekerheden, risico’s en ook kansen.

Volgend jaar geven accountants voor het eerst assurance verklaringen af bij duurzaamheidsinformatie op basis van CSRD. Hoe kunnen accountants maatschappelijke impact maken? Hoe voorkomen we dat we de fouten uit het verleden herhalen? Barbara Baarsma en Angelique Laskewitz bieden uitzicht op een frisse benadering. 

De verwachtingen zijn hooggespannen: accountants, hun opdrachtgevers, toezichthouders en maatschappelijk belanghebbenden volgen de ontwikkelingen nauwgezet. Voor veel accountants is het een nieuw gebied, zeker in vergelijking met de financial audit, die we al bijna honderd jaar kennen. Dit brengt onzekerheden met zich mee, maar ook de kans op een frisse benadering.

Hoe bieden we meerwaarde voor de gebruikers van duurzaamheidsrapportages? Hoe voorkomen we de fouten die we in het verleden hebben gemaakt? Volgens oorzakenanalyse vinden die in veel gevallen hun oorsprong in cultuur en gedrag. Wat moeten we deze keer anders doen om het vertrouwen van het maatschappelijk verkeer op dit nieuwe terrein waar te maken? Hoe creëren we de juiste mindset?

Sprekers

Barbara Baarsma

Hoofdeconoom PwC Nederland

Barbara Baarsma is hoofdeconoom van PwC Nederland en geeft in deze rol tevens leiding aan het economisch bureau van PwC. Sinds 2009 is zij hoogleraar Toegepaste Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast vervult zij verschillende maatschappelijke nevenfuncties. Zo is zij voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Voor haar komst naar PwC was Barbara onder andere werkzaam bij Rabobank.
Barbara Baarsma verzorgt de moderatie bij themasessie Verduurzamen op het juiste moment en CSRD, impact maken op onzeker terrein.

Angélique Laskewitz

Algemeen directeur Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

Angélique Laskewitz is directeur van VBDO, de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling. Ze vervulde verschillende functies in verandermanagement, compliance, HR en bestuurlijke management- en adviesrollen bij financiële dienstverleners zoals RVS, AMEV, Fortis Bank Nederland, BNP Paribas Fortis en ASR Nederland. Als nevenactiviteit startte ze haar eigen adviesbureau Angélique Laskewitz Management & Consultancy (ALMC).
Angélique Laskewitz is spreker bij de themasessie CSRD, impact maken op onzeker terrein.

Usha Ganga

Senior Beleidsmedewerker – Themaregisseur Duurzaamheid NBA

Usha Ganga is Themaregisseur Duurzaamheid bij de afdeling Beroep & Maatschappij van de NBA. Daarnaast is zij een zeer ervaren docent en expert op het gebied van CO2-rapportage en klimaatrisico’s, evenals verslaggeving en assurance over duurzaamheid op basis van de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

Usha is spreker bij Themasessie CSRD, impact maken op onzeker terrein.

Jan Niewold

Partner Climate Change & Sustainability Services, EMEIA Sustainability Leader EY

Jan Niewold helpt bedrijven en overheden om niet-financiële informatie toegankelijk, transparant en betrouwbaar te maken. Governance en cultuur (soft controls) zijn daarbij belangrijk. Jan werkt sinds 1985 bij EY en doet promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen over ‘De impact van niet-financiële informatie op de besluitvorming van investeerders’.

Spreker bij themasessie CSRD, impact maken op onzeker terrein.

Micha Soentpiet

Senior Manager Assurance PwC

Micha Soentpiet is accountant en werkzaam binnen de vaktechnische afdeling van PwC accountants met een specialisatie op fraude. Dankzij ervaring als forensisch onderzoeker helpt hij controleteams met het omgaan met fraudecasussen en het adresseren van frauderisico’s. Micha heeft diverse rollen bij de NBA rondom het fraudethema en is oprichter van de projectgroep ESG-fraude, waaruit de NBA-brochure ‘ESG-fraude en greenwashing’ is voortgekomen (publicatie: oktober 2024).

Rembrandt van Rijn
14:30 - 15:30
Iedereen partner?
Hoe ga je als mkb-kantoor om met de moordende marktconcurrentie, hoe blijf je interessant voor jong talent en hoe behoud je je belangrijkste professionals voor de toekomst?

Onder de Big Four liggen de marktverhoudingen niet langer vast. Kantoren fuseren, groeien, consolideren en automatiseren. Coöperatieve kantoren klonteren samen, private equity stuwt de consolidatie op en internationale netwerken worden steeds belangrijker voor lokale spelers.

Hoe spring je er als MKB-kantoor nog uit? Hoe houd je je organisatie interessant voor jong talent? Hoe behoud je je belangrijkste professionals voor de toekomst? En welke aanpassingen vergt dit alles in je vennootschappelijke model? We gaan erover in discussie met een aantal vertegenwoordigers van MKB-kantoren, die elk eigenzinnige keuzes maken in de nieuwe MKB-accountancy.

Sprekers

Wilbert Geijtenbeek

Adjunct-hoofdredacteur Accountant.nl

Wilbert Geijtenbeek is adjunct-hoofdredacteur van Accountant.nl. Hij is als financieel-economisch onderzoeksjournalist gespecialiseerd in de accountancy.
Wilbert is moderator bij de themasessie Iedereen partner?

Vanessa Spaans

Managing director van ETL Nederland

Vanessa Spaans is managing director van ETL Nederland. Ze studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en leidt de Nederlandse dochter van ETL sinds 2016. Onder haar aansturing is ETL Nederland uitgegroeid tot een kantorennetwerk van 42 vestigingen in West- en Zuid-Nederland. ETL Nederland betrekt in de meest recente AV-Top 50 plek 16. Vanessa Paans is panellid bij de themasessie Iedereen partner. 

 

Marfred de Leeuw

Oprichter Vallei Accountants

Marfred de Leeuw is oprichter van Vallei Accountants. Het accountantskantoor bedient nationale en internationale klanten in het MKB en grootbedrijf. Vallei, de nummer 50 in de meest recente AV-Top 50, heeft vestigingen in Amsterdam, Barneveld, Geldermalsen, Sliedrecht, Nieuwegein en Woudenberg. Vallei Accountants telt circa 200 werknemers, waarvan er 20 via een stichting administratiekantoor participeren in certificaten van aandelen en zo winstrecht verwierven. Marfred de Leeuw is panellid bij de themasessie Iedereen partner.

Johan Berkouwer

Directeur Strategie en Communicatie bij Van Ree Accountants

Johan Berkouwer is partner en directeur Strategie en Communicatie bij Van Ree Accountants. Het kantoor telt 9 vestigingen en heeft relatief veel auditomzet. De 13 partners zijn gezamenlijk eigenaar van Van Ree Accountants en ‘blijven dat ook’, aldus Berkouwer.

Mondriaan
14:30 - 15:30
BusySeasonTalks: de kracht van generaties
Op welke manier kun je de kracht van de verschillende generaties het beste benutten? De hosts van de BusySeasonTalks gaan op zoek naar de kenmerken van de verschillende generaties op de werkvloer.

De jongste Generatie Z betreedt de werkvloer en de laatste Babyboomers nemen afscheid. De generatiemix zorgt voor uitdagingen. 

De groeiende kloof heeft onbegrip en fricties tot gevolg. Zonde, want generatiediversiteit biedt juist enorme kansen. 

De hosts van de BusySeasonTalks gaan in deze sessie op zoek naar de kenmerken van de verschillende generaties op de werkvloer. Wat hebben zij nodig, waar zit hun kracht  en op welke manier kun je de kracht en de verschillen van de verschillende generaties het beste  benutten. 

Sprekers

Arif Dursun

Founder BusySeasonTalks en Nest Accountants Academie. Arif is host bij de themasessie van BusySeasonTalks: de kracht van generaties.

Mitchell de Caluwe

Manager Assurance van EY en host bij BusySeasonTalks. Op de Accountantsdag is Mitchell host bij de themasessie van BusySeasonTalks: de kracht van generaties.

Talitha Muusse

Ondernemer en spreker over ondernemerschap en innovatie

Talitha studeerde als Bedrijfskundige (Msc) af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het onderwerp ‘Duurzaam Leiderschap van de Millennial Generatie‘. Als ondernemer was Talitha een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100: een platform voor jonge duurzame ondernemers en professionals.

Momenteel is Talitha keynote-spreker namens haar generatie, de Millennials, dagvoorzitter & presentator. Daarnaast is Talitha de drijvende kracht achter de Energieboot: de accelerator voor young professionals die duurzame energieprojecten ontwikkelen.

Recent lanceerde zij het bedrijf Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden.

Ron van Deun

Accountant en bestuurder bij Newtone Audit

Ron van Deun is accountant en bestuurder bij Newtone Audit. Ron heeft meer dan 20 jaar ervaring met de advisering en controle van MKB-ondernemingen.

Naast zijn rol als accountant is Ron bij Newtone Audit bestuurlijk verantwoordelijk voor kwaliteit, vaktechniek en innovatie.

Naast zijn werk bij Newtone is Ron docent en kerngroeplid financial auditing bij Nyenrode Business Universiteit.

Theaterzaal
16:00 - 17:30
Iedereen telt!
Tijdens de slotsessie van de Accountantsdag gaat dagvoorzitter Rens de Jong in gesprek met toonaangevende leiders uit de accountancysector. Centraal staat het toekomstperspectief van de branche, met bijzondere aandacht voor menselijke vaardigheden, leiderschap en de kracht van sterke teams. Samen verkennen ze hoe accountants meerwaarde kunnen creëren door juist deze elementen te versterken. Een inspirerende afsluiting vol waardevolle inzichten.

Sprekers

Eric Hutten

Bestuursvoorzitter Moore MKW

Eric Hutten is partner audit en bestuursvoorzitter van Moore MKW. Van 1989 tot 2006 groeit hij bij Deloitte door tot directeur en wordt eindverantwoordelijke van de auditafdeling in Enschede. In 2006 maakt hij de overstap naar KroeseWevers en vanaf 2009 maakt hij onderdeel uit van het bestuur. Hier houdt hij zich bezig met strategische keuzes, HR en financiën.

Van 2000 tot 2009 geeft Eric les in financial accounting op de Rijksuniversiteit van Groningen. In deze periode draagt hij zijn kennis over aan young professionals wat hem veel voldoening geeft. Deze passie zet hij nog steeds voort door binnen Moore MKW gesprekken te voeren met de young professional board. Zo doet hij nieuwe inzichten op en benut hij kansen voor het vinden, binden en behouden van (young) professionals.

Agnes Koops

Voorzitter raad van bestuur PwC Nederland

Sinds 1 juli 2022 is Agnes Koops voorzitter van de raad van bestuur van PwC Nederland. Op 1992 trad ze als jonge accountant in dienst bij een van de rechtsvoorgangers van PwC, vijftien jaar later werd zij partner. Als voorzitter van de accountancypraktijk trad ze in 2018 als lid toe tot de raad van bestuur. In 2019 was zij finaliste bij de verkiezing voor Topvrouw van het Jaar. 

pasfoto Arend Ardon

Arend Ardon

Sociaal Psycholoog en bedrijfskundige

Dr. Arend J. Ardon is sociaal psycholoog en bedrijfskundige. Hij is co-founder van 
The Change Studio, dat met een snel groeiend creatief team inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Stevig in de inhoud, verrassend in de vorm. 

Arend is een ervaren gesprekpartner van besturen, directie- en managementteams. Hij doceert aan diverse business schools, waaronder Nyenrode Business University. Hij promoveerde in 2009 aan de Vrije Universiteit op zijn proefschrift over leiderschap in complexe veranderprocessen.  

Hij publiceerde tientallen artikelen en diverse boeken. Van zijn boek Doorbreek de Cirkel! zijn inmiddels meer dan 45.000 exemplaren verkocht. Ook Ontketen Vernieuwing! en Traag Versnellen zijn bestsellers. In 2023 verscheen het nieuwste boek, dat hij samen met Cynthia van der Zwan schreef: Wat speelt hier? Laat de onderstroom spreken. 
Arend Ardon is één van de sprekers tijdens het plenaire middagprogramma.

Praktische informatie

Locatie en bereikbaarheid

Sponsor worden

Terugkijken Accountantsdag 2023

Terugkijken van de Accountantsdag van vorig jaar kan via het YouTube-kanaal van de NBA. Op Accountant.nl zijn verslagen van de diverse onderdelen van de dag terug te lezen.

Sponsors