AD24_Headerbeeld_1.jpg

Accountantsdag 2024

Aanmelden

Wie heeft nog grip op onze tijdgeest? De maatschappij verandert razendsnel. Dat vraagt van ons leiderschap. Als beroepsgroep vormen wij accountants dan ook een baken van zekerheid, in verbinding met de wereld. Als kenner van ons vak, als professioneel kritische denker, als vertrouwd adviseur – en ook als mens – tellen we mee. Zorg dat je telt!

Meld je nu aan met vroegboekkorting tot 1 augustus.

Highlights

Bekijk het filmpje van de Accountantsdag 2023
Terugkijken Accountantsdag 2023
Benieuwd naar de Accountantsdag van vorig jaar? Bekijk dan het korte filmpje.
Pasfoto Ingrid Thijssen
Ingrid Thijssen, Voorzitter VNO-NCW
Op de Accountantsdag gaat zij in op de maatschappelijke vraagstukken en transities van bedrijven en organisaties en vertelt over de rol van accountants en financieel professionals daarbij.

Ingrid Thijssen is sinds 15 september 2020 voorzitter van VNO-NCW, vicevoorzitter van de SER, covoorzitter van de Stichting van de Arbeid, voorzitter van DECP, voorzitter van de Raad van Toezicht van PUM en voorzitter van de Raad van Toezicht van NLinBusiness. Ze zet zich namens het bedrijfsleven in voor maatschappelijke vraagstukken en transities.

Voorheen was ze voorzitter van Alliander en NS Reizigers, en commissaris bij o.a. Havenbedrijf Rotterdam. Thijssen studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en volgde leergangen bij INSEAD, MIT en Harvard Kennedy School.

De chaos van een digitale wereld volgens Huib Modderkolk
Modderkolk is cybersecuritykenner en neemt ons mee in de chaos van de digitale wereld van nu: hoe beweeg je veilig online?

Huib Modderkolk is schrijver en onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij schrijft over privacy, inlichtingendiensten en de schaduwkant van de online samenleving. Modderkolk won meerdere journalistieke prijzen en werd in 2022 geëerd met de Prijs van het Vrije Woord. Hij schuift regelmatig aan bij talkshows om op begrijpelijke wijze uitleg te geven over de donkere kant van moderne technologie. Zijn boeken Het is oorlog maar niemand die het ziet (2019) en Dit wil je écht niet weten (2024) werden beide bestsellers.

Sprekers

Ingrid Thijssen

Voorzitter VNO-NCW

Ingrid Thijssen is sinds 15 september 2020 voorzitter van VNO-NCW, vicevoorzitter van de SER, covoorzitter van de Stichting van de Arbeid, voorzitter van DECP, voorzitter van de Raad van Toezicht van PUM en voorzitter van de Raad van Toezicht van NLinBusiness. Ze zet zich namens het bedrijfsleven in voor maatschappelijke vraagstukken en transities. Voorheen was ze voorzitter van Alliander en NS Reizigers, en commissaris bij o.a. Havenbedrijf Rotterdam. Thijssen studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en volgde leergangen bij INSEAD, MIT en Harvard Kennedy School.

Foto: Annabel Oosteweeghel

pasfoto Arend Ardon

Arend Ardon

Sociaal Psycholoog en bedrijfskundige

Dr. Arend J. Ardon is sociaal psycholoog en bedrijfskundige. Hij is co-founder van 
The Change Studio, dat met een snel groeiend creatief team inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Stevig in de inhoud, verrassend in de vorm. 

Arend is een ervaren gesprekpartner van besturen, directie- en managementteams. Hij doceert aan diverse business schools, waaronder Nyenrode Business University. Hij promoveerde in 2009 aan de Vrije Universiteit op zijn proefschrift over leiderschap in complexe veranderprocessen.  

Hij publiceerde tientallen artikelen en diverse boeken. Van zijn boek Doorbreek de Cirkel! zijn inmiddels meer dan 45.000 exemplaren verkocht. Ook Ontketen Vernieuwing! en Traag Versnellen zijn bestsellers. In 2023 verscheen het nieuwste boek, dat hij samen met Cynthia van der Zwan schreef: Wat speelt hier? Laat de onderstroom spreken. 

Huib Modderkolk

Onderzoeksjournalist, auteur

Huib Modderkolk is schrijver en onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij schrijft over privacy, inlichtingendiensten en de schaduwkant van de online samenleving. Modderkolk won meerdere journalistieke prijzen en werd in 2022 geëerd met de Prijs van het Vrije Woord. Hij schuift regelmatig aan bij talkshows om op begrijpelijke wijze uitleg te geven over de donkere kant van moderne technologie. Zijn boeken Het is oorlog maar niemand die het ziet (2019) en Dit wil je écht niet weten (2024) werden beide bestsellers.

Foto: Frank Ruiter

Joriene Beks

Bedrijfskundige, expert psychologische veiligheid

Joriene Beks is bedrijfskundige en expert in psychologische veiligheid. Als coach, adviseur en gastspreker helpt ze organisaties een lerende cultuur te ontwikkelen. Zij koppelt “de mens” aan organisatiedoelstellingen, waardoor resultaten worden behaald op een energieke en doeltreffende manier. Joriene is co-auteur van "Psychologische Veiligheid", "Zo vorm je vrijmoedige teams" en "De Veldgids Psychologische Veiligheid". Ze spreekt over veilige werkomgevingen, leiderschap, inclusie en gedragsverandering. Sinds 2024 is ze PhD-kandidaat aan de VU, waar ze onderzoek doet naar leiderschap en psychologische (on)veiligheid.

Rens de Jong

Dagvoorzitter

Rens is een bekend geluid voor zakelijk Nederland. Sinds 2014 presenteert hij diverse tv-programma's voor RTLZ, zoals de talkshow "Z in Zaken" en "De Groei Challenge". En sinds 2000 is hij een bekende stem van BNR Nieuwsradio waar hij nu wekelijks het programma "Werkverkenners" presenteert. Rens presenteert sinds een aantal jaar de Accountantsdag en ook deze editie is hij weer van de partij.

Feike Sijbesma

Voormalig ceo DSM, voorvechter van duurzaamheid

Feike Sijbesma, voormalig CEO van Koninklijke DSM (2007-2020), transformeerde het bedrijf van een bulkchemisch bedrijf tot een wereldleider in Life- & Materials Sciences, met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid. Onder zijn leiding werden duurzaamheid en innovatie kernwaarden van DSM. 

Sijbesma is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Philips en niet-uitvoerend bestuurslid van Unilever. Hij is co-chair van het Global Center on Adaptation en klimaatleider bij de Wereldbank, gericht op carbon pricing. Hij leidt de CEO Climate Leaders-group, is lid van de IMF Advisory Board en adviseur van Africa Improved Foods en The Ocean Cleanup.

Sijbesma ontving de Humanitarian of the Year Award van de VN, eredoctoraten van de Universiteit Maastricht en Groningen, en werd vermeld in Fortune's World's 50 Greatest Leaders en Harvard Business Review's top 100 meest succesvolle CEO's ter wereld.

Rik Torfs

Hoogleraar, schrijver, columnist en voormalig politicus

Rik Torfs is een invloedrijke intellectueel en spreker, bekend om zijn scherpe geest en milde ironie. Hij wordt beschouwd als een van de beste redenaars van Vlaanderen. Zijn tegendraadse stellingen over maatschappij en politiek zetten aan tot nadenken. Als senator (2010-2013) en rector van KU Leuven (2013-2017) liet hij zich leiden door sterke waarden en humor.
Torfs heeft een groot publiek op Twitter (nu X) met meer dan 190.000 volgers. Hij schreef meerdere boeken, waaronder “Tijdgeest, een perspectief op mens en tijd” (2023), nu in de negende druk.

Dan McCrum

Journalist en auteur

Dan McCrum is een bekroonde journalist en auteur. Hij maakt deel uit van het onderzoeksteam van de Financial Times en schrijft al 16 jaar over het bedrijfsleven vanuit New York en Londen. Zijn reportages zijn meer dan twaalf keer bekroond, waaronder de titel Journalist van het Jaar bij de British Press Awards in 2020. Zijn eerste boek, Money Men: een veelbelovende start-up, een miljardenfraude, een strijd om de waarheid, is door Netflix verfilmd in de documentaire Skandal! Bringing Down Wirecard. Het vertelt het spannende verhaal van een fintech-bedrijf ter waarde van $30 miljard, wiens verbazingwekkende opkomst en dramatische ondergang een hele natie in diskrediet bracht.

Programma en praktische informatie

Locatie en bereikbaarheid

Sponsor worden

Terugkijken Accountantsdag 2023

Terugkijken van de Accountantsdag van vorig jaar kan via het YouTube-kanaal van de NBA. Op Accountant.nl zijn verslagen van de diverse onderdelen van de dag terug te lezen.

Sponsors