NBA Alerts

Een NBA Alert (voorheen Audit Alert) is bedoeld om accountants aanwijzingen te geven bij de uitoefening van een specifiek onderdeel van het accountantsberoep. NBA Alerts komen tot stand onder verantwoordelijkheid van de NBA.

Van accountants wordt verwacht dat zij kennisnemen van deze aanwijzingen en deze gebruiken als dat relevant is voor een opdracht. Een accountant die deze aanwijzingen niet toepast, moet erop voorbereid zijn om uit te leggen hoe niettemin is voldaan aan de verplichtingen, basisprincipes en essentiĆ«le werkzaamheden uit wet- en regelgeving, die nader zijn behandeld in deze aanwijzingen. De NBA Alert heeft niet de status van beroepsreglementering. Vervallen NBA (Audit) Alerts vindt u in het archief. Hieronder worden alleen de nu geldige vermeld.

 

20 maart 2020 - Gezien de jongste ontwikkelingen rond het coronavirus heeft de NBA nog een update gepubliceerd van NBA Alert 42, Impact Coronavirus op accountantswerkzaamheden.

Download

NBA publiceert update NBA Alert 42 over impact coronavirus op accountantswerkzaamheden

18 maart 2020 - Gezien de jongste ontwikkelingen rond het coronavirus heeft de NBA nog een update gepubliceerd van NBA Alert 42, Impact Coronavirus op accountantswerkzaamheden.

oranje-lijn.png

NBA publiceert update NBA Alert 42 over impact coronavirus op accountantswerkzaamheden

Gezien de jongste ontwikkelingen rond het coronavirus heeft de NBA een update gepubliceerd van NBA Alert 42, Impact Coronavirus op accountantswerkzaamheden.

oranje-lijn.png

NBA Alert 42: Impact Coronavirus op accountantswerkzaamheden

Op 3 maart 2020 brengt de NBA een korte NBA Alert uit over de gevolgen die het Coronavirus (Covid-19) kan hebben voor de werkzaamheden van accountants.

oranje-lijn.png

Ingetrokken NBA Alerts

NBA Alerts worden ingetrokken op het moment dat ze zijn opgenomen in de reguliere wet- en regelgeving.