Themaweek Women Leadership 7-11 maart

Terugblik


In het kader van internationale vrouwendag 2022 organiseerde de NBA een themaweek over Women Leadership. Van 7 tot en met 11 maart werd er in online sessies aandacht besteed aan vrouwelijk leiderschap in het accountantsberoep.  Dit jaar is het programma tot stand gekomen in samenwerking met de actieve en bruisende community Women Leadership op het NBA Community Platform, in samenwerking met Sandra Lutchman (dagvoorzitter).

Tijdens de feestelijke openingssessie werd het nieuwe logo van de community Women Leadership onthuld.

Extra programmaonderdelen

  • Op dinsdag 8 maart is een editie van Busy Season Talks op de app Clubhouse gewijd aan vrouwelijk leiderschap.
  • Op donderdag 10 maart organiseerden de ambassadeurs uit de NBA community Women Leadership lunchwandelingen door heel Nederland. Het doel van dit initiatief is  het vergroten van het eigen netwerk, het hebben van een goed gesprek onder genot van een wandeling en het delen van kennis. Informatie is te vinden in de community Women Leadership

Verslagen van de sessies

Tijdens deze themaweek hebben we kennis genomen van een aantal interessante en relevante onderzoeken en zijn we in gesprek gegaan met rolmodellen over vrouwelijk leiderschap in het accountantsberoep. We hebben stil gestaan bij vragen zoals ‘waar stonden we, waar zijn we nu en wat zijn de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling?’. Onze Mediapartner Controllers Magazine heeft van alle sessies verslagen geschreven.

Onderzoeken en presentaties

WL_Profielfoto_400x400.jpgHoe gaat u hiermee aan de slag?

We horen graag van u, bijvoorbeeld op het communityplatform, met welke input uit de sessies u aan de slag gaat om het thema Women Leadership verder te brengen!

 

Dagvoorzitter

Sandra-Lutchman-2022.png
Sandra Lutchman Dagvoorzitter

Sandra Lutchman (tweetalig), expert op het terrein van leiderschap, diversiteit en inclusie, helpt organisaties hun D&I doelstellingen te formuleren en te bereiken. Ze is zowel strategisch als ‘hands on’ en haar motto is: Diversity is counting the numbers, inclusion is making the numbers count.  Sandra is voorzitter van de Raad van Toezicht van Esprit scholen, lid van de Raad van Toezicht van de Haagse Hogeschool en lid van de Adviesraad van European Women on Boards.

Sprekers

Jelle Lossbroek.jpg
Jelle Lössbroek Socioloog

Socioloog dr. Jelle Lössbroek promoveerde in 2018 aan de Universiteit Utrecht. Sindsdien werkt hij als postdoctoraal onderzoeker bij de Universiteit Utrecht o.a. aan het project  ‘Doen vrouwen in de top ertoe? De gevolgen van vrouwelijk leiderschap voor maatschappelijke ongelijkheden’.

Jeanne Martens.jpg
Jeanne Martens

Onderzoeker en Interim manager, Jeanne Martens studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en promoveerde aan de VU op het thema ‘hoe vrouwen hun netwerk gebruiken om carrière te maken’. Ze is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Entrepreneurship van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en aan de Vrije Universiteit. In haar onderzoek zag Jeanne dat netwerkbewustzijn en netwerkgebruik van vrouwen niet altijd optimaal wordt benut. 

rosalien-foort-diepeveen.jpg
Rosalien van 't Foort-Diepeveen

Mr. dr. Rosalien van 't Foort-Diepeveen is assistent professor en docent aan Nyenrode Business Universiteit. Ze doet onder andere onderzoek op het gebied van vennootschapsrecht, corporate governance, maatschappelijk verantwoord ondernemen en verbintenissenrecht. In haar onderzoek pleit voor een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in raden van bestuur van ondernemingen en legt daarbij de focus op leiderschap.

Arnout van Kempen (375x375)
Arnout van Kempen

Arnout van Kempen is zelfstandig compliance professional en is vaste vriend van de show.

Bekijk LinkedIn-pagina »

Karin Parmentier.jpg
Karin Parmentier The Diversity Company

(The Diversity Company) Karin heeft meer dan 15 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening o.a. als HR directeur voor Deloitte. Zij behaalde haar MBA aan de Nyenrode Business Universiteit. Het thema van haar afstudeerscriptie was Gender Diversity.

Mira Faas.jpg
Mira Faas Financiële, Procesmatige én Mensgerichte blik op Organisaties in Change

Waar Finance mensen raakt. - Na jaren waarin zij zich als accountant (in not for profit, fondswervende en groter groeiend MKB) en vervolgens als HRbusiness manager en Business Partner heeft ontwikkeld, voert haar pad zich nu via Rotterdamse bedrijfsvoeringsprojecten bij groter groeiende organisaties of afdelingen. 

Marlies de Vries (375x375)
Drs. Marlies de Vries RA Kwartiermaker

De Vries werd in april dit jaar door Minister van Financien Wopke Hoekstra aangewezen als Kwartiermaker. Samen met oud ACM-topman Chris Fonteijn moet zij de accountancysector naar een hoger plan tillen.

Ambassadeurs Women Leadership

Martine Cranendonk.jpg
Martine Cranendonk Zelfstandig adviseur

Martine Cranendonk is zelfstandig adviseur op het gebied van kwaliteit, kwaliteitssystemen en procesoptimalisatie. De opleiding van nieuwe accountants is belangrijk. Daarom doceert zij bij accountantsopleidingen en begeleidt zij referaattrajecten voor de praktijkopleiding tot accountant. Zij is ervan overtuigd dat je als vrouw ook alles kunt bereiken en heeft zich daarom als ambassadeur aangesloten bij Women Leadership

Claudia Koppen.jpg
Claudia Koppen-van Rouwendaal AA Manager Servicedesk Klanten bij Infomedics

Claudia Koppen - van Rouwendaal AA geeft coaching & training op gebied van intrinsieke motivatie. Een moment van reflectie op ieders talent, energiebalans en samenwerking. Claudia helpt anderen hun werkgeluk te (her)vinden, dat doet zij vanuit haar eigen onderneming Pure Colors alsmede als Manager Servicedesk Klanten bij factoringmaatschappij Infomedics. Groei & verbinding zorgt voor energie en dat is ook precies wat de Community Woman Leadership brengt.

Monika Bankert (375x375)
Monika Bankert Directeur-eigenaar van BRiD B.V.

Monika Bankert is directeur-eigenaar van BRiD B.V. Sinds 1999 is zij werkzaam als zelfstandig interim-manager, consultant, bestuurder en toezichthouder. De eerste negen jaar van haar carrière werkte ze bij PwC in Nederland en in Parijs. Monika is bestuurslid NBA. In september 2021 verscheen haar eerste boek ‘Voor onze dochters’. Hierin onderzoekt zij de menselijke biologische en culturele evolutie op zoek naar de oorsprong van en motieven voor vrouwenonderdrukking.

Carin Welters.jpg
Carin Welters Partner Baker Tilly Nederland
Ruth Sival- Groeneveld.jpg
Ruth Sival-Groeneveld Voorzitter Stichting Women's Gathering Foundation

Ruth is de oprichtster van ORG Accountant & Belastingadviseur. Zij draagt - ook middels haar onderneming- bij aan projecten die vrouwen en tienermeisjes empoweren en stimuleren in het ontdekken en benutten van hun talenten.

Jannine van Lieshout.jpg
Jannine van Lieshout Registeraccountant | Bestuurder

Drs. Jannine RA heeft na een loopbaan als openbaar registeraccountant met veel plezier gewerkt als CFO in de levensmiddelenlogistiek. Zij heeft brede financiële kennis opgebouwd en ervaring opgedaan op het gebied van organisatieontwikkeling, duurzaamheid en verandermanagement. Zij vervult tevens diverse bestuurlijke functies waarin zij deze thema’s vanuit een ander perspectief kan belichten.

Kavita Nandram.jpg
Kavita Nandram MSc RA ESG Reporting Manager at Ahold Delhaize

Voor haar huidige baan is Kavita ruim 10 jaar in de auditpraktijk werkzaam geweest als manager audit en assurance bij PwC en toezichthouder bij de AFM. Kavita is naast haar werk bezig met een wetenschappelijk promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. In het promotieonderzoek over integrated reporting belicht zij de waarde en relevantie van deze vorm van verslaggeving. Kavita treed regelmatig op als spreker/gastdocent op diverse (inter)nationale podia.

Radjenie Gajadin.jpg
R.K. (Kim) Gajadin MSc RA Jr. Manager Audit & Assurance Grant Thornton

Mijn masteropleiding heb ik gevolgd aan de Rijksuniversiteit in Groningen en vervolgens de post master RA afgerond aan de Nyenrode Business Universiteit. Sinds vorig jaar sta ik ingeschreven in het accountantsregister. Eerder heb ik bij de Rabobank als interne accountant ervaring opgedaan (binnen het Finance & Sustainability domein). Door mijn aanraking met verschillende culturen zowel in Nederland als in Suriname deel ik graag mijn ervaringen (speelveld en werkcultuur) met anderen.

Roelien Wertien.jpg
Roelien Wertien-Folkers Assistent-accountant VBA
Martina Sarris.jpg
Martina Sarris Accountant bij Novak

Martina Sarris is accountant bij Novak. Zij ondersteunt vanuit haar functie diverse accountantsorganisatie met kwaliteit, kwaliteitssystemen en educatie. Ook is ze voorzitter van het NBA Stagebureau.

Rozanne Hermsen.jpg
Rozanne Hermsen RA Manager Internal Audit Wta Compliance bij EY
Esther van Huizen.jpg
Esther van Huizen Directeur at HLB Blömer accountants en adviseurs

Danie Duzant (150x150)
Danie Duzant Projectleider Meer Diversiteit 06-52005069

Onze mediapartner

Logo_CM_langwerpig_FC_medium.png

Aanmelden community Women Leadership

Womenleadership_PTT.jpgDeze themaweek is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met de ambassadeurs van de community Women Leadership. Bent u ook geïnteresseerd? 

Meld u aan voor de community »