Themaweek Women Leadership 7-11 maart 2022

Terugblik


In het kader van internationale vrouwendag 2022 organiseerde de NBA een themaweek over Women Leadership. Van 7 tot en met 11 maart werd er in online sessies aandacht besteed aan vrouwelijk leiderschap in het accountantsberoep.  Dit jaar is het programma tot stand gekomen in samenwerking met de actieve en bruisende community Women Leadership op het NBA Community Platform, in samenwerking met Sandra Lutchman (dagvoorzitter).

Tijdens de feestelijke openingssessie werd het nieuwe logo van de community Women Leadership onthuld.

Extra programmaonderdelen

  • Op dinsdag 8 maart is een editie van Busy Season Talks op de app Clubhouse gewijd aan vrouwelijk leiderschap.
  • Op donderdag 10 maart organiseerden de ambassadeurs uit de NBA community Women Leadership lunchwandelingen door heel Nederland. Het doel van dit initiatief is  het vergroten van het eigen netwerk, het hebben van een goed gesprek onder genot van een wandeling en het delen van kennis. Informatie is te vinden in de community Women Leadership

Verslagen van de sessies

Tijdens deze themaweek hebben we kennis genomen van een aantal interessante en relevante onderzoeken en zijn we in gesprek gegaan met rolmodellen over vrouwelijk leiderschap in het accountantsberoep. We hebben stil gestaan bij vragen zoals ‘waar stonden we, waar zijn we nu en wat zijn de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling?’. Onze Mediapartner Controllers Magazine heeft van alle sessies verslagen geschreven.

Onderzoeken en presentaties

WL_Profielfoto_400x400.jpgHoe gaat u hiermee aan de slag?

We horen graag van u, bijvoorbeeld op het communityplatform, met welke input uit de sessies u aan de slag gaat om het thema Women Leadership verder te brengen!

 

Dagvoorzitter

Sandra-Lutchman-2022.png
Sandra Lutchman Dagvoorzitter

Mr. Sandra Lutchman is strategisch adviseur leiderschap, inclusie en diversiteit bij de NBA en adviseert op dit terrein met name binnen de accountancy sector en de advocatuur. Ze is senior partner bij Colourful People executive search. Daarnaast is ze toezichthouder bij de Haagse Hogeschool, commissaris bij woningcorporatie Interimaris, commissaris bij Shell Nederland en lid van de Adviesraad van European Women on Boards.

Sprekers

Jelle Lossbroek.jpg
Jelle Lössbroek Socioloog

Socioloog dr. Jelle Lössbroek promoveerde in 2018 aan de Universiteit Utrecht. Sindsdien werkt hij als postdoctoraal onderzoeker bij de Universiteit Utrecht o.a. aan het project  ‘Doen vrouwen in de top ertoe? De gevolgen van vrouwelijk leiderschap voor maatschappelijke ongelijkheden’.

Jeanne Martens.jpg
Jeanne Martens

Onderzoeker en Interim manager, Jeanne Martens studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en promoveerde aan de VU op het thema ‘hoe vrouwen hun netwerk gebruiken om carrière te maken’. Ze is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Entrepreneurship van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en aan de Vrije Universiteit. In haar onderzoek zag Jeanne dat netwerkbewustzijn en netwerkgebruik van vrouwen niet altijd optimaal wordt benut. 

rosalien-foort-diepeveen.jpg
Rosalien van 't Foort-Diepeveen

Mr. dr. Rosalien van 't Foort-Diepeveen is assistent professor en docent aan Nyenrode Business Universiteit. Ze doet onder andere onderzoek op het gebied van vennootschapsrecht, corporate governance, maatschappelijk verantwoord ondernemen en verbintenissenrecht. In haar onderzoek pleit voor een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in raden van bestuur van ondernemingen en legt daarbij de focus op leiderschap.

Arnout van Kempen (375x375)
Arnout van Kempen Zelfstandig compliance professional

Arnout van Kempen is zelfstandig compliance professional en is vaste vriend van de show.

Karin Parmentier.jpg
Karin Parmentier The Diversity Company

(The Diversity Company) Karin heeft meer dan 15 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening o.a. als HR directeur voor Deloitte. Zij behaalde haar MBA aan de Nyenrode Business Universiteit. Het thema van haar afstudeerscriptie was Gender Diversity.

Mira Faas.jpg
Mira Faas Financiële, Procesmatige én Mensgerichte blik op Organisaties in Change

Waar Finance mensen raakt. - Na jaren waarin zij zich als accountant (in not for profit, fondswervende en groter groeiend MKB) en vervolgens als HRbusiness manager en Business Partner heeft ontwikkeld, voert haar pad zich nu via Rotterdamse bedrijfsvoeringsprojecten bij groter groeiende organisaties of afdelingen. 

Marlies de Vries (375x375)
Drs. Marlies de Vries RA Kwartiermaker

De Vries werd in april dit jaar door Minister van Financien Wopke Hoekstra aangewezen als Kwartiermaker. Samen met oud ACM-topman Chris Fonteijn moet zij de accountancysector naar een hoger plan tillen.

Ambassadeurs Women Leadership

Martine Cranendonk.jpg
Martine Cranendonk Zelfstandig adviseur

Martine adviseert op het gebied van kwaliteit, kwaliteitssystemen en procesoptimalisatie. Zij vindt de opleiding van nieuwe accountants belangrijk. Daarom doceert zij bij accountantsopleidingen en begeleidt zij referaattrajecten voor de praktijkopleiding tot accountant. Zij is ervan overtuigd dat een vrouw alles kan bereiken en is daarom ambassadeur bij Women Leadership.

ClaudiaKoppen_CV-portret2.jpg
Claudia Koppen-van Rouwendaal AA Manager Servicedesk Klanten bij Infomedics

Claudia richt zich op de ontwikkeling van medewerkers in een lerende organisatie. Daarnaast begeleidt zij teams op het gebied van intrinsieke motivatie. Een moment van reflectie op ieders talent, energiebalans en samenwerking. Dat doet zij ook vanuit haar eigen onderneming Pure Colors. Groei & verbinding zorgt voor energie en dat is ook precies wat de Community Women Leadership brengt.

Monika Bankert portret2.jpg
Monika Bankert Directeur-eigenaar van BRiD B.V.

Monika is werkzaam als zelfstandig interim-manager, consultant, bestuurder en toezichthouder. Sinds juni 2020 is zij bestuurslid bij de NBA. In 2021 verscheen haar boek ‘Voor onze dochters’. Hierin onderzoekt zij onze biologische en culturele evolutie op zoek naar de oorsprong van en de motieven voor vrouwenonderdrukking. Zij gelooft dat meer vrouwelijk leiderschap leidt tot cultuurverandering. 

Carin Welters.jpg
Carin Welters Partner Baker Tilly Nederland

Carin werkt ruim 20 jaren in de accountancy sector. Zij is partner van Employment Advisory bij Baker Tilly. Naast haar juridische praktijk is zij binnen Baker Tilly mede verantwoordelijk voor de programma’s in het kader van gedrag & cultuur. Carin is er van overtuigd dat meer vrouwen in leidinggevende posities leidt tot meer succesvolle besluitvorming.

Ruth Sival- Groeneveld.jpg
Ruth Sival-Groeneveld Voorzitter Stichting Women's Gathering Foundation

Ruth is de oprichtster van ORG Accountant & Belastingadviseur. Zij draagt - ook middels haar onderneming- bij aan projecten die vrouwen en tienermeisjes empoweren en stimuleren in het ontdekken en benutten van hun talenten.

Jannine van Lieshout.jpg
Jannine van Lieshout Registeraccountant | Bestuurder

Jannine RA heeft na een loopbaan als openbaar registeraccountant met veel plezier gewerkt als CFO in de levensmiddelenlogistiek. Zij heeft brede financiële kennis opgebouwd en ervaring opgedaan op het gebied van organisatieontwikkeling, duurzaamheid en verandermanagement. Zij vervult tevens diverse bestuurlijke functies waarin zij deze thema’s vanuit een ander perspectief kan belichten.

Kavita Nandram.jpg
Kavita Nandram MSc RA ESG Reporting Manager at Ahold Delhaize

Kavita is ruim 10 jaar werkzaam geweest in de auditpraktijk als manager audit en assurance bij PwC en toezichthouder bij de AFM. Zij is nu in de afrondende fase van haar promotieonderzoek. Kavita treedt regelmatig op als spreker/gastdocent op (inter)nationale podia en is programmadirecteur van de executive opleiding ESG Academy aan de Universiteit van Amsterdam.

Radjenie Gajadin.jpg
R.K. (Kim) Gajadin MSc RA Jr. Manager Audit & Assurance Grant Thornton

Mijn masteropleiding heb ik gevolgd aan de Rijksuniversiteit in Groningen en vervolgens de post master RA afgerond aan de Nyenrode Business Universiteit. Sinds vorig jaar sta ik ingeschreven in het accountantsregister. Eerder heb ik bij de Rabobank als interne accountant ervaring opgedaan (binnen het Finance & Sustainability domein). Door mijn aanraking met verschillende culturen zowel in Nederland als in Suriname deel ik graag mijn ervaringen (speelveld en werkcultuur) met anderen.

Roelien Wertien.jpg
Roelien Wertien-Folkers Assistent-accountant VBA

Roelien is vers in de branche en wil dolgraag betrokken zijn met het vak. Ze werkt in de samenstelpraktijk in het noorden van het land en hoopt in de nabije toekomst haar AA-titel te behalen om aan de slag te gaan als MKB-accountant.

Martina Sarris.jpg
Martina Sarris Accountant bij Novak

Martina ondersteunt diverse accountantsorganisaties met kwaliteit, kwaliteitssystemen en educatie. Voor de ontwikkeling van ons vak draagt zij actief bij aan het opleiden van toekomstige accountants onder andere als bestuursvoorzitter bij het Stagebestuur van het NBA Stagebureau, examinator voor de praktijkopleiding MKB en als docente verbonden aan verschillende onderwijsinstellingen.

Rozanne Hermsen.jpg
Rozanne Hermsen RA Manager Internal Audit Wta Compliance bij EY

Rozanne werkt 8 jaar bij EY en nu manager bij de Assurance praktijk. Hierna heeft ze de overstap gemaakt naar de Internal Audit afdeling van EY. Momenteel volgt ze ook de RO-opleiding om haar brede interesse in cultuur, ESG, risk management en beheersing te ontwikkelen. Via de Community wilt ze andere vrouwen ervan bewust maken dat vrouwen alles kunnen bereiken wat ze willen.

Esther van Huizen.jpg
Esther van Huizen Directeur at HLB Blömer accountants en adviseurs

Nieuwe initiatieven bedenken, onderzoeken en in de organisatie lanceren is een van haar speerpunten. Waarbij klanten en collega’s centraal staan. Hoe helpen we ze verder in hun groeistrategie en ontwikkeling. Zo ook bij de community Women Leadership vindt ze het belangrijk om zowel de organisaties als de vrouwen in de accountancy business te helpen bij het realiseren van hun ambities.

foto Danie 2.jpg
Danie Duzant Projectleider Meer Diversiteit 06-52005069

Onze mediapartner

Logo_CM_langwerpig_FC_medium.png

Aanmelden community Women Leadership

Womenleadership_PTT.jpgDeze themaweek is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met de ambassadeurs van de community Women Leadership. Bent u ook geïnteresseerd? 

Meld u aan voor de community »