Terugblik The future of audit - ontwerp voor een nieuw beroep

Sir Donald Brydon schreef eind 2019 in opdracht van de Engelse regering een advies over de kwaliteit en effectiviteit van audit. Volgens Brydon moet audit dringend worden hervormd "als we het vertrouwen in het bedrijfsleven willen verbeteren en de kansen willen vergroten voor het voorkomen van onnodige bedrijfsfaillissementen".

Wat betekent dit voor standaarden, principes en verslaggeving? De stakeholder krijgt een belangrijkere rol, maar wat mag je van ze verwachten? En welke consequenties heeft zo'n wijziging voor de opleidingen?

Deze vragen kwamen aan bod bij het event 'the Future of Audit - ontwerp voor een nieuw beroep'. Sir Donald Brydon lichtte zijn aanbevelingen toe waarna verschillende experts, onder leiding van Wim Bartels (KPMG), hun licht schenen op de adviezen. Met daaruit volgend de eerste schetsen voor een nieuw beroep.
 

Podcast met NBA-directeur Berry Wammes

“Als je als accountant relevant wilt blijven, moet je over de volle breedte van de onderneming de risico’s kunnen inschatten”. Dat zegt NBA-directeur Berry Wammes in de jongste Vitamine A podcast, als voorschot op het webinar The future of audit. 

Samen met stakeholders de toekomst van de audit bepalen

"De audit is niet kapot, maar de weg kwijt." Dat zei sir Donald Brydon tijdens het webinar 'The Future of Audit'. Accountants zijn volgens Brydon uit het oog verloren waar het eigenlijk om gaat: de behoefte van investeerders. De toekomst van de controle is inspraak van en uitleg aan aandeelhouders en stakeholders.

Terugkijken webinar